Att förlora och finna sig själv Foto:
  • Att förlora och finna sig själv
Dela:

Att förlora och finna sig själv


Originaltitel:
The Examined Life
Bandtyp:
Pocket
Antal sidor:
208
Illustrerad:
Nej
ISBN:
9789173376662
Utk.:
augusti 2015
Genre:
Facklitteratur
Översättare:
Ingemar Karlsson
Lagerstatus:
Slutsåld

Följ med in bakom dörrarna till psykoanalytikern Stephen Grosz mottagning. I tjugofem år har han genom att lyssna och ställa frågor kunnat blottlägga de djupaste motiven bakom människors känslor och handlingar.

Nästan som i en detektivroman får vi följa hur han utifrån olika ledtrådar sakta närmar sig kärnan i patienternas problem. När svaret sedan står klart inser vi att det funnits där hela tiden.

"'Jag vill ändra på mig, men inte om det innebär en förändring', sa en patient en gång till mig i all oskuldsfullhet. Och eftersom mitt arbete handlar om att hjälpa människor att förändras, handlar den här boken om förändring. Och eftersom förändring och förlust är djupt förbundna - det kan inte finnas någon förändring utan förlust - är förlust något som kommer prägla denna bok."
Stephen Grosz, ur förordet


Recensioner

»Bästa boken om terapi som jag har läst.«
-Magnus Utvik, Gomorron Sverige

»Underhållande och tänkvärt.«
-Nina Solomin, VI

»Boken är fylld av varma och hoppfulla berättelser, väl värda att ta del av. Det finns alltid något att hoppas på, något som går att reparera vilket gör livet möjligt igen. Välkommen in att tjuvlyssna en stund.«
-Corren

»Brilliant. . . . After reading [Grosz’s] absorbing accounts of his patients’ journeys you might feel that The Examined Life ought to be given out free at birth.«
- The Times


Brombergs Bokförlag Besöksadress Telefon    Order   Copyright 2011
Hantverkargatan 26 Hantverkargatan 26 T:08-562 620 80

T:08-657 95 00

All rights reserved
112 21 Stockholm  

 

Brombergs Bokförlag AB