Blybröllop Foto:
  • Blybröllop
Pressbild
Dela:

Blybröllop


Bandtyp:
Inbunden
Antal sidor:
ca 200
Illustrerad:
Nej
ISBN:
9789173378512
Utk.:
mars 2017
Genre:
Skönlitteratur
Lagerstatus:
Finns i lager
164 Kr
Antal

Irene Hussvig är bibliotekarie och sedan trettionio år gift med kabeldragaren Horst. Hon har alltmer tröttnat på hans uppblåshet och ständiga spydigheter om hennes intresse för litteratur och trädgårdsskötsel.

Så av en händelse hittar hon en bortglömd kista med blytyngder i källaren och plötsligt står allting klart: hon ska en gång för alla göra sig av med sin man. 

Med stor entusiasm och uppfinningsrikedom påbörjar Irene sin resa från tyst mus till amatörkemist med dölig kunskap om gifter.

Blybröllop är en komedi med mörka undertoner och en sanslös skildring av ett äktenskap i upplösning. Med bitande humor skildrar den en mogen kvinnas minst sagt överraskande väg till frihet.


Recensioner

»Blybröllop är förvisso en underhållningsroman, om man med en sådan menar att den är lättillgänglig, ofta rolig och lämnar stort utrymme för identifikation. Men den är också mörk, intelligent och med ett tyngre existentiellt tema i botten.«

-Anina Rabe, Expressen

»Blybröllop är roligt och underfundigt skriven, lite som en skröna, med många tokroliga scener för läsaren att skratta åt. Samtidigt planterar Sara Paborn tankar hos läsaren som är av en allvarligare sort: hur mycket får man förvänta sig av sitt eget liv? Det är också fint att se Irenes transformation från underdånig fru till att ta kontrollen över sitt liv.«

-Annika Koldenius, Borås Tidning

 


Av samma författare

Tuppen och havet

Tuppen och havet

Pocket
50 Kr
Antal
Brombergs Bokförlag Besöksadress Telefon/Fax  Order   Copyright 2011
Hantverkargatan 26 Hantverkargatan 26 T:08-562 620 80

T:08-657 95 00

All rights reserved
112 21 Stockholm   F:08-657 19 95

F:08-657 19 95

Brombergs Bokförlag AB