Christine Falls Foto:
  • Christine Falls
Pressbild
Dela:

Christine Falls


Originaltitel:
Christine Falls
Bandtyp:
Inbunden
Antal sidor:
250
Illustrerad:
Nej
ISBN:
9789185251698
Utk.:
september 2006
Genre:
Skönlitteratur
Översättare:
Ulla Danielsson
Lagerstatus:
Slutsåld

Det var inte de döda som Quirke tyckte var kusliga, utan de levande. När han långt efter midnatt kom in i obduktionssalen och upptäckte att Malachy Griffin var där, gick kalla kårar efter hans ryggrad. Och det skulle visa sig vara ett varsel, ett förebud om kommande problem.

Quirke är patolog på ett sjukhus i Dublin. Där arbetar även hans svåger Mal som läkare.

En dag ertappar Quirke Mal med att fiffla med en dödsattest. En ung kvinna, Christine Falls, har dött i barnsäng och även hennes barn sägs vara dött. Quirke anar oråd och börjar undersöka saken. Spåren leder över Atlanten till Boston i USA och rakt in i hjärtat av den katolska orden Knights of St Patrick?s.

Christine Falls är en spännande berättelse med många förvecklingar där katolska kyrkans starka dominans på Irland spelar en avgörande roll. I takt med att sanningen om Christine Falls rullas upp avslöjas också mörka sanningar om Quirkes och Mals egna familjer.

Benjamin Black är en pseudonym bakom vilken den välkände irländske författaren John Banville döljer sig. Han föddes 1945 i Wexford på Irland och tilldelades Bookerpriset 2006 för sin senaste bok The Sea. John Banville bor i Dublin.


Recensioner

»En mörk och fuktdrypande läsning som kräver uppmärksamhet, men också oerhört suggestiv och gripande med ett språk som är sparsmakat och fritt från klichéer.«
- Mats Palmquist, Borås Tidning


Nya böcker

Sovande jättar

Sovande jättar

Pocket
60 Kr
Antal
Hängiven

Hängiven

Pocket
60 Kr
Antal
Brombergs Bokförlag Besöksadress Telefon    Order   Copyright 2011
Hantverkargatan 26 Hantverkargatan 26 T:08-562 620 80

T:08-657 95 00

All rights reserved
112 21 Stockholm  

 

Brombergs Bokförlag AB