Den befriade bruden Foto:
  • Den befriade bruden
Pressbild
Dela:

Den befriade bruden


Originaltitel:
Hakala hameschachreret
Bandtyp:
Inbunden
Antal sidor:
546
Illustrerad:
Nej
ISBN:
9789185251056
Utk.:
oktober 2006
Genre:
Skönlitteratur
Översättare:
Caj Lundgren
Lagerstatus:
Slutsåld

Abraham B. Yehoshua är en skarp iakttagare av det sociala och politiska livet i Israel. Medryckande och levande skildrar han ett samhälle där judar och araber försöker leva tillsammans.

Jochanan Rivlin är professor i Mellan Östern-studier vid universitetet i Haifa. Han lever i ett varmt och kärleksfullt äktenskap med sin fru Hagia, som är domare. Tillsammans har de två vuxna söner. Den ene är i armén, den andre bor i Paris, dit han flyttat efter en skilsmässa för några år sedan.

Vid sidan av undervisandet arbetar Jochanan med en bok om det algeriska inbördeskriget. Men han har kört fast. Till hans hjälp kommer en av studenterna på universitetet, den unga arabiska kvinnan Samaher.

A.B. Yehoshua är en skarp iakttagare av det sociala och politiska livet i Israel och skildrar här levande och initierat ett samhälle där judar och araber försöker leva tillsammans i fred och vänskap.

A.B. Yehoshua föddes 1936 i Jerusalem. Han är en av Israels främsta författare och har tilldelats en rad utmärkelser för sitt författarskap, bland annat Bookerpriset 1992. På svenska har tidigare utkommit Älskaren, Sen skilsmässa, De fem årstiderna samt Herr Mani.


Recensioner

»Jag kan bara säga att jag haft privilegiet att läsa en roman där jag har en enda invändning: att den tar slut.«
- Marie Peterson, Dagens Nyheter

»En djupt tänkvärd och ofta rent vacker roman, som väcker frågor om inte bara israelers liv - judar eller araber - utan om våra egna.«
- Mats Gellerfelt, Svenska Dagbladet

»Den befriade bruden är så rik, rolig, tankediger och klok /.../ att jag häpnar. Jag önskar att han ville gestalta mitt eget liv. Inte för att bringa ordning i kaos, utan bara för att visa upp livet i all sin underbara, sorgliga, motsägelsefulla, rentav oförklarliga skönhet.«
- Örjan Abrahamsson, Östgöta Correspondenten

»Den befriade bruden är en storartad roman. Djupt mänsklig i sin komik, men också en sorgsen måttstock på möjligheter som gått till spillo under de senaste åren.«
- Pauli Olavi Kuivanen, Norrköpings Tidningar

»A magnificent, often comic, and humanely inexorable journey.«
- New York Times


Brombergs Bokförlag Besöksadress Telefon    Order   Copyright 2011
Hantverkargatan 26 Hantverkargatan 26 T:08-562 620 80

T:08-657 95 00

All rights reserved
112 21 Stockholm  

 

Brombergs Bokförlag AB