Den utmätta tiden Foto:
  • Den utmätta tiden
Pressbild
Dela:

Den utmätta tiden


Originaltitel:
Diktate über Sterben und Tod
Bandtyp:
Pocket
Antal sidor:
238
Illustrerad:
Nej
ISBN:
9789185251407
Utk.:
september 2005
Genre:
Skönlitteratur
Lagerstatus:
Slutsåld

Peter Noll får veta att han är sjuk i cancer. Han är då 55 år. Han avböjer den operation som läkarna vill göra då den strider mot hans uppfattning om liv och död.

Vi lever livet bättre om vi lever det så som det är, nämligen som en utmätt tid. Då spelar fristens längd ingen roll då allt ändå förloras i evigheten.


Han går den sista vägsträckan i den medvetna avsikten att foga in upplevelsen av dödens ofrånkomlighet i sitt sammanhang. Han vill förmedla den erfarenheten till alla levande, som ju också måste dö. Det gör han i boken Den utmätta tiden där han skriver om sina tankar, känslor erfarenheter och samtal med olika människor under sitt sista år.

Jag lägger ifrån mig boken med en stor glädje över att ha läst den, blandad med ett vemod över att jag inte kan få träffa författaren... Läsandet av denna bok är som en lång dialog mellan författaren och läsaren, på lika villkor.
Jag vet inte om jag kommer att lämna denna värld plötsligt och omedvetet eller långsamt och gradvis. Men om jag kommer att ligga länge i väntan på avfärden, är det två böcker som jag önskar vid sängkanten. Den ena blir Rilkes dikter om den individuella dödens gåva. Den andra blir boken som skrevs av den som förstått, tagit emot och förverkligat denna gåva: denna bok.


-Ur Georg Kleins förord till boken


Recensioner

»... storartad, tänkvärd läsning.«
- Norrköpings Tidningar


Nya böcker

Sovande jättar

Sovande jättar

Pocket
60 Kr
Antal
Hängiven

Hängiven

Pocket
60 Kr
Antal
Brombergs Bokförlag Besöksadress Telefon    Order   Copyright 2011
Hantverkargatan 26 Hantverkargatan 26 T:08-562 620 80

T:08-657 95 00

All rights reserved
112 21 Stockholm  

 

Brombergs Bokförlag AB