Den vita vägen Foto:
  • Den vita vägen
Pressbild
Dela:

Den vita vägen

- En berättelse om porslinets historia och själ


Bandtyp:
Inbunden
Antal sidor:
ca 400
Illustrerad:
Ja
ISBN:
9789173377935
Utk.:
mars 2017
Genre:
Facklitteratur
Översättare:
Peter Samuelsson
Lagerstatus:
Finns i lager
180 Kr
Antal

Författaren till den hyllade Haren med bärnstensögon har skrivit ännu en dramatisk berättelse som rör sig i gränslandet mellan sakprosa och memoarer. Denna gång ger sig keramikern Edmund de Waal ut på uppdraget att spåra porslinets brokiga och spännande historia.

En näve lera från en kinesisk bergsluttning bär på ett löfte: med rätt behandling kan den förvandlas till skinande, vitt porslin. En magisk process som har fascinerat människor i alla tider.

Edmund de Waals resa påbörjas i Kina och går sedan vidare ut i världen, till Venedig, Versailles, Dublin, Dresden, South Carolina och Cornwall. Det blir en intressant  berättelse om människorna som skapade porslinet, levde av det och drogs till dess speciella magi. En historia om begär och besatthet som spänner över tusen år och når sin klimax i vår moderna tid.


Recensioner

»De Waal är en sympatisk och charmfull ciceron och det är nästan underligt att han utan att störa kan vara så närvarande boken igenom med sin person, sitt arbete, sina kartor, handskrifter och vedermödor. Samtidigt som han tar sin läsare ut på riktiga världsomseglingar på jakt efter den rätta leran och på huvudrollsinnehavarna i porslinets heta historia.«
-Dagens Nyheter

»Texten har en melodisk rytm, som pendlar mellan att vara sakligt berättande och poetisk. Nyktra reflektioner varvas med inträngande skildringar av personer som varit del av porslinets historia. När han ibland ger oss glimtar från sitt eget arbete med leran görs det med stillsam humor och självdistans. /.../ ... Edmund de Waal drivs av sin stora passion för porslin och det är den som han generöst delar med sig av. Det är detta som är bokens själ. Själv har jag inte bara blivit berikad utan inser också att jag för alltid kommer att se på porslin med nya ögon.«
-Svenska Dagbladet

»En fenomenal bok. Efter att du har läst ut den kommer du aldrig mer att se på porslin på samma sätt igen.«
- Los Angeles Times

»de Waal är en mästare på att berätta historier genom materiella objekt.«
-The New Yorker

»En unik bok av en unik person.«
- The Wall street Journal

 


Nya böcker

Sovande jättar

Sovande jättar

Pocket
60 Kr
Antal
Hängiven

Hängiven

Pocket
60 Kr
Antal
Brombergs Bokförlag Besöksadress Telefon    Order   Copyright 2011
Hantverkargatan 26 Hantverkargatan 26 T:08-562 620 80

T:08-657 95 00

All rights reserved
112 21 Stockholm  

 

Brombergs Bokförlag AB