Det inre ögat Foto:
  • Det inre ögat
Pressbild
Dela:

Det inre ögat


Originaltitel:
The Mind´s Eye
Bandtyp:
Inbunden
Antal sidor:
ca 264
Illustrerad:
Nej
ISBN:
9789173373357
Utk.:
augusti 2011
Genre:
Facklitteratur
Översättare:
Ingemar Karlsson
Lagerstatus:
Slutsåld

Oliver Sacks beskriver i sina böcker möten med människor han träffat i sin roll som läkare. Patienterna i boken Det inre ögat har alla drabbats av mycket ovanliga sjukdomar eller tillstånd som drabbat deras syn.

Bland fallbeskrivningarna får vi möta en konsertpianist som gradvis tappar förmågan att läsa noter. Trots det kan hon fortfarande spela. Allt finns lagrat i minnet men hon kan inte lära något nytt. En annan är bokförläggaren Charles Scribner Jr som drabbas av visuell alexi, oförmågan att kunna läsa, vilket självklart är en katastrof för en person vars liv är inriktat på att skriva och läsa. Handikappet tvingar fram en ny färdighet.

Vi får också möta människor som lider av agnosi, ansiktsblindhet. Att inte känna igen sina närmaste och inte ens sin egen spegelbild innebär stora utmaningar både för den drabbade och närstående.

När Oliver Sacks drabbades av cancer i ena ögat fick han själv uppleva den oro och ångest som ett cancerbesked innebär och blev också medveten om vilken roll synen spelar i våra liv.


Recensioner

»Oliver Sacks är en god berättare.«
-Corren

»...full av samma sorts bubblande upptäckarglädje inför medvetandets mysterier som gjort hans tidigare böcker så fascinerande.«
- Dagens Nyheter


Brombergs Bokförlag Besöksadress Telefon    Order   Copyright 2011
Hantverkargatan 26 Hantverkargatan 26 T:08-562 620 80

T:08-657 95 00

All rights reserved
112 21 Stockholm  

 

Brombergs Bokförlag AB