Drömmarnas hus Foto:
  • Drömmarnas hus
Dela:

Drömmarnas hus


Originaltitel:
Seven houses
Bandtyp:
Inbunden
Antal sidor:
304
Illustrerad:
Nej
ISBN:
9789176088227
Utk.:
november 2000
Genre:
Skönlitteratur
Översättare:
Rose-Marie Nielsen
Lagerstatus:
Slutsåld

Esma flyttar in i ett övergivet haremshus tillsammans med sina två små söner. Huset blir det stumma vittnet till många händelser som kommer att inträffa i släkten Ipekci under kommande decennier. Varje natt kommer Esmas hemliga älskare tills deras kärlek uppdagas. De skiljs åt men får ändå uppleva en sista kärleksnatt som får oväntade konsekvenser.

En del trodde att myrraträdet i trädgården var det riktiga Adonisträdet. […] Allteftersom åren gick sträckte sig dess grenar in i Esmas rum och senare Ambers och blev medelpunkten för hemlighetsfulla händelser. Som den gången då en hand plötsligt stack fram ur stammen med ett bärnstensägg som innehöll en fossiliserad fjäril …

Aida är ett av de vackraste flickebarn som trakten skådat. Hon är familjens stolthet och snart får hon uppleva den fullständiga lyckan att koras till miss Turkiet. Det ryktas att landets mäktigaste man fallit för hennes skönhet, en tjusig bil hämtar henne varje natt. Men ingen får någonsin veta vart hon far. Är det kanske chauffören hon fallit för? Lilla trotsiga Amber vill aldrig finna sig i familjens stränga ordning. Hon tyr sig i stället till den gamle silkesodlaren Iskender som fascinerar med sina berättelser om silke. Amber går sin egen väg genom livet, hon flyttar till USA och utbildar sig till arkitekt. Men en dag kommer hon tillbaka till Smyrna med sin tonåriga dotter. Huset står kvar och dess historia tar en ny vändning.
Drömmarnas hus är en väldoftande saga om en familj, tre generationer kvinnor, deras hus och inte minst om ett lands historia under ett sekel.


Nya böcker

Sovande jättar

Sovande jättar

Pocket
60 Kr
Antal
Hängiven

Hängiven

Pocket
60 Kr
Antal
Brombergs Bokförlag Besöksadress Telefon    Order   Copyright 2011
Hantverkargatan 26 Hantverkargatan 26 T:08-562 620 80

T:08-657 95 00

All rights reserved
112 21 Stockholm  

 

Brombergs Bokförlag AB