Drömmen om Scipio Foto:
  • Drömmen om Scipio
Pressbild
Dela:

Drömmen om Scipio


Originaltitel:
The Dream of Scipio
Bandtyp:
Inbunden
Antal sidor:
384
Illustrerad:
Nej
ISBN:
9789176088968
Utk.:
oktober 2002
Genre:
Skönlitteratur
Översättare:
Nils Larsson
Lagerstatus:
Slutsåld

Tre kärlekshistorier som alla utspelar sig i en liten stad i Provence. Den ena vid tiden för det romerska imperiets fall, den andra när pesten skördar sina offer och den tredje under andra världskriget.

Aristokraten Manlius, poeten Olivier och den intellektuelle Julien, alla tre förälskar sig i var sin ointaglig, utmanande och undanglidande kvinna. De ställs alla inför val där deras moraliska värderingar, trosföreställningar och lojaliteter krockar. Val som leder till förräderi och död. Alla tre begår onda handlingar samtidigt som de är lika sympatiska som sina offer.

Julien Barneuve lever under 1900-talet. På en resa runt Medelhavet förälskar han sig i Julia, en begåvad målare av judisk härkomst. När andra världskriget kommer ställs Julien inför ett omänskligt svårt val: skall han förråda sin ungdomsvän Bernard för att rädda Julia från tyskarnas händer?

Olivier de Noyen lever under 1300-talet. Pesten bryter ut och judarna får skulden. En lärd jude och hans hushållerska Rebecca anklagas för att ha hällt gift i påvens brunn. Olivier är djupt förälskad i Rebecca. För att rädda henne sviker han sin välgörare och offrar sitt eget liv.

Manlius Hippomanes lever under 400-talet när romarriket står inför sitt sönderfall. Han är en mäktig landägare och filosof som genom många intriger utnämns till biskop i Vaison. När germanerna belägrar Vaison offrar Manlius sin bäste vän. Priset blir att den kvinna han älskar vänder honom ryggen.

Deras historier flätas in i varandra på ett så mästerligt sätt, inte bara kapitel efter kapitel utan även stycke för stycke, att vi stundtals glömmer att århundraden skiljer dem åt. Vi befinner oss alltid i samma lilla stad, Vaison, och förflyttar oss med lätthet från 400-talet till 1941, utan att ens märka att det också finns en märklig mordgåta som väntar på en upplösning.


Recensioner

»... en sinnrikt konstruerad roman.«
- Times Literary Supplement

»En spännande resa genom historien, in i människors hjärta och själ.«
- Washington Post

»Fantastisk läsning.«
- The Daily Telegraph


Brombergs Bokförlag Besöksadress Telefon    Order   Copyright 2011
Hantverkargatan 26 Hantverkargatan 26 T:08-562 620 80

T:08-657 95 00

All rights reserved
112 21 Stockholm  

 

Brombergs Bokförlag AB