Drömmen Foto:
  • Drömmen
Pressbild
Dela:

Drömmen


Originaltitel:
The Dream
Bandtyp:
Inbunden
Antal sidor:
288
Illustrerad:
Nej
ISBN:
9789173370585
Utk.:
april 2008
Genre:
Skönlitteratur
Översättare:
Nils Larsson
Lagerstatus:
Slutsåld

Drömmen om Amerika blir verklighet den dag brevbäraren överlämnar det efterlängtade kuvertet med biljetter som ska föra familjen Bernstein till det rika landet i väster.

Äntligen får familjen möjlighet att lämna fattigdomen, fabriksarbetet och den inskränkta religiositeten i den lilla staden Lancashire i England. Nu ska Harry och hans syskon få gå i skolan, få utbildning och arbete. Allt kommer att bli bra.

Det är i slutet av 1920-talet och verkligheten kommer snart i fatt Harrys familj. Depressionen drabbar även dem som och de förmögna släktingarna visar sig inte ha så gott ställt som man trott. Familjen måste försöka klara sig på egen hand trots att familjefadern hellre gör av med pengarna på krogbesök än på mat till barnen. Det goda livet i Amerika blir inte riktigt som man tänkt sig.

Harry Bernstein, född 1910, har i Drömmen skrivit om sitt liv i USA dit hans familj emigrerade från England. Det är en gripande skildring om hur man tog sig fram under de svåra åren på 1930-talet, men framför allt är det en kärleksförklaring till en mor som höll ihop familjen med värme och ömhet.

Drömmen är fortsättning på den lovordade romanen Den osynliga väggen (2005), som Harry Bernstein debuterade med vid en ålder av 95 år.


Recensioner

»En läsupplevelse med ett budskap.«
- Nerikes Allehanda


Brombergs Bokförlag Besöksadress Telefon    Order   Copyright 2011
Hantverkargatan 26 Hantverkargatan 26 T:08-562 620 80

T:08-657 95 00

All rights reserved
112 21 Stockholm  

 

Brombergs Bokförlag AB