Ett hål i isen Foto:
  • Ett hål i isen
Dela:

Ett hål i isen


Bandtyp:
Pocket
Antal sidor:
208
Illustrerad:
Nej
ISBN:
9789173377546
Utk.:
augusti 2016
Genre:
Skönlitteratur
Lagerstatus:
Slutsåld

En berörande och fartfylld förväxlingskomedi om en ung man på jakt efter kärlek. Med en blick för detaljer och vardagens förvecklingar har debutanten Carlo Schmidt skrivit en tragikomisk samtidsberättelse.

Oskar är i tjugoårsåldern och bor fortfarande kvar i sitt pojkrum i radhusområdet utanför Stockholm. På dagarna arbetar han som städare på Finansinspektionenoch på sin fritid sitter han framför datorn eller tar långa kvällspromenader genom staden och drömmer om att finna den stora kärleken. Han längtar desperat efter att det riktiga livet äntligen ska börja.
Just en sådan vinterkväll, på krönet av Västerbron, hittar han en dunjacka slängd på marken. När han kikar över broräcket ser han ett hål i isen långt där nere. Han förstår genast vad som hänt. Västerbron är Stockholms populäraste plats för självmord. Han ringer polisen för att anmäla det fruktansvärda, men polisen tar honom inte på allvar. Oskar bestämmer sig för att ta saken i egna händer. I jackan hittar han kontaktuppgifter till den avlidne och fattar beslutet att söka upp de anhöriga.


Detta är upptakten till en tragikomisk berättelse med en huvudperson som med stort hjärta, men också med stor naivitet, försöker ställa saker och ting till rätta. Resultatet blir inte alls som Oskar tänkt sig och snart är han intrasslad i en härva av vita lögner som leder till att han jagas av en svartsjuk operasångare, en uppretad förortsgangster och en lycksökande ung kvinna.


Recensioner

»Med en grym känsla för mångfacetterade, oförutsägbara och intressanta karaktärer samt en i sammanhanget djärv förmåga att stanna till och filosofera, blir berättelsen både rolig, spännande och intressant. /.../ Oerhört filmisk, som ett manus nästan. Short cuts och Sliding doors på Kungsholmen. Jag hade kul när jag läste.»

Borås Tidning

 

»”Ett hål i isen” är tidigare skådespelaren, manusförfattaren, numera kommunikationskonsulten Carlo Schmidts smidiga debut som romanförfattare. Han har talang för dråpliga formuleringar, hjärtegott budskap och Hollywoodslut.«

- Arbetarbladet


Av samma författare

Brombergs Bokförlag Besöksadress Telefon    Order   Copyright 2011
Hantverkargatan 26 Hantverkargatan 26 T:08-562 620 80

T:08-657 95 00

All rights reserved
112 21 Stockholm  

 

Brombergs Bokförlag AB