Ett minne för livet Foto:
  • Ett minne för livet
Pressbild
Dela:

Ett minne för livet

- Boken om Alzheimers sjukdom


Bandtyp:
Inbunden
Antal sidor:
183
Illustrerad:
Ja
ISBN:
9789185251438
Utk.:
september 2005
Genre:
Facklitteratur
Illustratör:
Lars Ottoson
Lagerstatus:
Slutsåld

För hela samhället är alzheimer ett stort och växande problem. Att lösa det är en av vår tids stora utmaningar.

Har du funderat över hur det blir den dagen då du inte klarar dig själv? När det inte längre är självklart att köra bil, prata i telefon eller dela dina minnen med den du älskar. Den dagen kommer att vara annorlunda. Både för dig själv och för dem som står dig nära.
Den här boken handlar om Alzheimers sjukdom och om de människor som lever med eller nära sjukdomen. Det är en sjukdom med många ansikten, lika många som de 120 000 som idag är drabbade i Sverige. Alzheimers sjukdom kallas också de närståendes sjukdom och räknar man in alla anhöriga blir siffran 650 000.
Skälen till en sådan här bok är många. Ett är den tickande bomb som Alzheimer och andra demenssjukdomar faktiskt är. Ändå har viljan från beslutsfattare att satsa på forskningen och erkänna vidden av problemet varit sval. Det finns till och med krafter som verkar mot en läkemedelsbehandling för att det anses att kostnaderna inte går att räkna i ett hälsoekonomiskt perspektiv. Trots goda forskningsresultat och erkända bromsmediciner. Den hjälp som finns idag ser olika ut beroende på var man bor, men det borde vara självklart att alla ska ha rätt till utredning, diagnos och behandling.

Ett minne gör livet handlar om behandling och forskning kring Alzheimers. Kristina Fröling har även intervjuat drabbade och anhöriga, alla med sin unika historia att berätta.


Kristina Fröling är frilansjournalist.


Nya böcker

Sovande jättar

Sovande jättar

Pocket
60 Kr
Antal
Hängiven

Hängiven

Pocket
60 Kr
Antal
Brombergs Bokförlag Besöksadress Telefon    Order   Copyright 2011
Hantverkargatan 26 Hantverkargatan 26 T:08-562 620 80

T:08-657 95 00

All rights reserved
112 21 Stockholm  

 

Brombergs Bokförlag AB