Fågelflickor och frusna pojkar Foto:
  • Fågelflickor och frusna pojkar
Pressbild
Dela:

Fågelflickor och frusna pojkar

- om att se eleven


Bandtyp:
Inbunden
Antal sidor:
160
Illustrerad:
Nej
ISBN:
9789173372190
Utk.:
augusti 2009
Genre:
Facklitteratur
Lagerstatus:
Slutsåld

Läraren Christina Monthan Axelsson skildrar sin lärarvardag inifrån klassrummet där hennes motto har varit att se varje individ. Boken bygger delvis på hennes egna dagboksanteckningar samt texter skrivna av elever.

»Det gäller inte att fylla kärl utan att tända eldar i klassrummet« är ett motto som Christina Monthan Axelsson haft under sitt långa yrkesverksamma liv som lärare. Det gäller att se varje elev, var för sig, och att ta vara och stötta allas förmåga att ta till sig de kunskaper som skolan har att förmedla.

De frusna, utåt sett, tuffa pojkarna med mössa och vantar på i klassrummet blir varma först när frusenheten ersatts av trygghet och tillhörighet. De sköra fågelflickorna med ont i magen och huvudvärk flyger, flyr från skolan när det blir jobbigt. De väljer att inte synas. De hittar tillbaka till sina bon först när de fått hjälp att upptäcka att boträdet finns inom dem själva.
Christina Monthan Axelsson har tagit sig an dessa elever och insett vikten av att se varje individ. Nu skildrar hon sin lärarvardag och boken bygger delvis på hennes dagboksanteckningar samt texter skrivna av elever.


Nya böcker

Sovande jättar

Sovande jättar

Pocket
60 Kr
Antal
Hängiven

Hängiven

Pocket
60 Kr
Antal
Brombergs Bokförlag Besöksadress Telefon    Order   Copyright 2011
Hantverkargatan 26 Hantverkargatan 26 T:08-562 620 80

T:08-657 95 00

All rights reserved
112 21 Stockholm  

 

Brombergs Bokförlag AB