Fantomsmärtan Foto:
  • Fantomsmärtan
Pressbild
Dela:

Fantomsmärtan


Originaltitel:
Fantoompijn
Bandtyp:
Inbunden
Antal sidor:
192
Illustrerad:
Nej
ISBN:
9789176088845
Utk.:
april 2002
Genre:
Skönlitteratur
Översättare:
Per Holmer
Lagerstatus:
Slutsåld

Fantomsmärtan handlar om Robert G. Mehlman som är en missförstådd författare - en man som är offer för sina egna myter.

Robert G. Mehlman är min pappa. Även om han under anfall av plötsligt raseri brukade förneka detta. ’Jag, din pappa?’, skrek han då. 'Nog vet du väl hur din mor är?'

När jag föddes nådde Robert G. Mehlmans ryktbarhet sin höjdpunkt. Han var mer än en stor talang. Men efter fem år fanns föga av denna ryktbarhet kvar och mamma brukade jämföra honom med en bukett rosor som stått för länge i en vas utan vatten.


Robert G. Mehlman är en missförstådd författare och en man som är offer för sina egna myter. Tämligen sliten efter att ha kuskat Europa runt under flera år har han tagit in på ett hotell på Amalfikusten i Italien för att avsluta sitt livsverk: om hur det gick till när Sagoprinsessan kom in i hans liv, om de tjugo år det tog för dem att lämna varandra. Om älskarinnorna, om alla förskott som gick upp i rök utan att några böcker blev till, om överskridna krediter, och om världens oförmåga att se hans storhet som författare.

Det börjar och slutar i Italien. Med sonen Harpo Saul som försöker få reda på vem hans far är och som finner en man som vägrar inse när det är slut, som envist håller fast vid sina vanföreställningar in i det sista.

Fantomsmärtan är en sinnrikt komponerad roman. En rörande och tragikomisk berättelse av den lovande holländske författaren Arnon Grunberg.


Nya böcker

Sovande jättar

Sovande jättar

Pocket
60 Kr
Antal
Hängiven

Hängiven

Pocket
60 Kr
Antal
Brombergs Bokförlag Besöksadress Telefon    Order   Copyright 2011
Hantverkargatan 26 Hantverkargatan 26 T:08-562 620 80

T:08-657 95 00

All rights reserved
112 21 Stockholm  

 

Brombergs Bokförlag AB