Framtiden är historia Foto:
  • Framtiden är historia
Pressbild
Dela:

Framtiden är historia

- Det totalitära Rysslands återkomst


Originaltitel:
The Future is History
Bandtyp:
Inbunden
Antal sidor:
ca 480
Illustrerad:
Nej
ISBN:
9789173376877
Utk.:
oktober 2017
Genre:
Facklitteratur
Översättare:
Jessica Hallén
Lagerstatus:
Finns i lager
200 Kr
Antal

Här tecknar den prisbelönta journalisten Masha Gessen ett skrämmande porträtt av ett Ryssland som inom loppet av en generation återskapat en totalitär stat. Putin har demonterat valsystemet, tagit kontroll över ekonomin, medierna och den lagstiftande makten.

Hur  ska  vi  förstå  Vladimir  Putin  och  det  nya  Ryssland  vi  ser  växafram?  Ett  Ryssland  som  ser  sig  själv  som  beskyddare  av  traditionella  värden  i  opposition  till  västs  falska  idéer  om  mänskliga  rättigheter.

Masha Gessen följer fyra personers liv, kamp, drömmar och förluster i den nya statens framväxt. De är entreprenörer, författare, aktivister och tänkare och de föddes under den period som skulle bli demokratins början i Ryssland. Nu tvingas de istället se hur den forna Sovjetunionens ordning återinförs och hur deras land utvecklats till den till synes ostoppbara maffiastat vi ser idag.


Recensioner

 »Det är stiligt gjort, och resultatet en slags filosofisk fördjupningskurs i rysk nutidshistoria.«
-Expressen

»Detta är något av det bästa jag läst om det moderna Ryssland./…/ Framtiden är historia är en dyster och på många sätt skrämmande skildring av ett land och ett folk som brutits ned av sin dåtid. Boken är ett viktigt dokument, en bok som jag önskar att alla svenska debattörer som sätter allt ljus på Putin ska läsa. Masha Gessen förmedlar en djupare förståelse av dagens Ryssland, en förståelse vi är i skriande behov av. «
-Göteborgs-Posten

 

»Berättelsen flätar skickligt samman makro- och mikroperspektiv till en helhetsbild som är på en gång övertygande och djärv. En av bokens främsta styrkor är dess förmåga att konkretisera det abstrakta.«
-Kristianstadsbladet

 


Brombergs Bokförlag Besöksadress Telefon    Order   Copyright 2011
Hantverkargatan 26 Hantverkargatan 26 T:08-562 620 80

T:08-657 95 00

All rights reserved
112 21 Stockholm  

 

Brombergs Bokförlag AB