Frihet Foto:
  • Frihet
Pressbild
Dela:

Frihet


Originaltitel:
Freedom
Bandtyp:
Pocket
Antal sidor:
651
Illustrerad:
Nej
ISBN:
9789173373913
Utk.:
mars 2012
Genre:
Skönlitteratur
Översättare:
Rebecca Alsberg
Lagerstatus:
Finns i lager
50 Kr
Antal

Romanen Frihet följer ett flertal medlemmar av familjen Berglund och deras nära vänner och kärlekspartners. Franzen följer dessa relationer under de senaste årtionderna och avslutar nära dagen då Obamas administration tar vid.

När Jonathan Franzens roman Freedom utkom 2010 utnämndes den snart till en av de riktigt stora amerikanska berättelserna om vår tid. Här tecknar Franzen ett skarpt, ömsint och humoristiskt porträtt av medelklassfamiljen Berglund, där makarna Patty och Walter som medvetna medborgare och föräldrar kämpar för en bättre värld. Med det amerikanska samhället som fond speglas här hur vi lever våra liv. Hur vi hanterar förväntningar och besvikelser och hur den frihet vi kämpat oss till både kan te sig som en frestelse och en börda.


Recensioner

»Det är en fantastisk roman«
- Jonas Thente, Dagens Nyheter.

»...boken är tveklöst en av årets litterära höjdpunkter.«
-Borås Tidning

»Det är en oemotståndlig och i ordets bästa mening överdådig roman.«
-Sydsvenskan

»Det är spännande på ett genuint mänskligt plan och det är mycket underhållande.«
-Gefle Dagblad

"Frihet är så skön att läsa - en roman skickligt komponerad med ett persongalleri så levande att jag började sakna den dysfunktionella familjen så snart läsningen var över. Och romanen säger också väsentliga och hisnande saker om den tid och den värld den utspelar sig i. Den får mig att fundera på frågor som: Nu när vi har vår frihet- vad ska vi göra med den? Och kan vi verkligen förändra oss själva och världen? Franzen beskriver med humor och värme hur våra val påverkar vår omgivning och därför sällan leder oss dit vi föreställde oss att vi skulle komma. Eller varför vi sällan blir de personer vi skulle vilja vara."

/Jennifer, läsare


Brombergs Bokförlag Besöksadress Telefon    Order   Copyright 2011
Hantverkargatan 26 Hantverkargatan 26 T:08-562 620 80

T:08-657 95 00

All rights reserved
112 21 Stockholm  

 

Brombergs Bokförlag AB