Gå genom väggar Foto:
  • Gå genom väggar
Pressbild
Dela:

Gå genom väggar


Originaltitel:
Walk trough Walls
Bandtyp:
Inbunden
Antal sidor:
ca 360
Illustrerad:
Ja
ISBN:
9789173377812
Utk.:
februari 2017
Genre:
Facklitteratur
Översättare:
Linda Skugge
Lagerstatus:
Finns i lager
200 Kr
Antal

År 2010 stod över 750 000 människor i kö till Marina Abramovic stora retrospektiva utställning på Museum of MOdern Art i New York för att få chansen att tysta sitta mittemot henne i ett performance som pågick i över 700 timmar.

I över femtio år har "The grandmother of performance art" med sin banbrytande konst fascinerat och chockerat sina åskådare. I sina verk utforskar Marina Abramovic människans fysiska och mentala gränser genom att pressa sin egen kropp till det yttersta och utmana sina egna rädslor. Hennes nyfikenhet, svarta humor och vilja att få kontakt med sin publik har inspirerat, upprört och hyllats över hela världen.

Gå genom väggar är en gripande och fascinerande självbiografi om en av vår tids största konstnärer. Vi för följa Marina Abramovic från uppväxten i Titos Jugoslavien till det stora genombrottet som yrkesmänniska. I bokens hjärta finns den starka kärlekshistorien mellan Marina och performancekonstnären Ulay, en historia som får sitt drastiska och teatrala avslut på den kinesiska muren.


Recensioner

»Hon är en fenomenal berättare, Marina Abramovic. Frank, drastisk, effektiv - och rolig!«

Kulturnytt, Sveriges Radio

»Men Abramovic har inte skrivit en skrytbok, hon har skrivit en memoar som är full av Balkan- eller om det är kommunisttidshumor, självtvivel och styrka.»

Aftonbladet

»Abramovic is the most celebrated performance/conceptual artist in the world, and she is probably the only one with a sense of humor.«

Sunday Times UK


Nya böcker

Sovande jättar

Sovande jättar

Pocket
60 Kr
Antal
Hängiven

Hängiven

Pocket
60 Kr
Antal
Brombergs Bokförlag Besöksadress Telefon    Order   Copyright 2011
Hantverkargatan 26 Hantverkargatan 26 T:08-562 620 80

T:08-657 95 00

All rights reserved
112 21 Stockholm  

 

Brombergs Bokförlag AB