Gnistan - berättelsen om Jake Foto:
  • Gnistan - berättelsen om Jake
Pressbild
Dela:

Gnistan - berättelsen om Jake


Originaltitel:
The Spark: A Mother's Story of Nurturing Genius
Bandtyp:
Inbunden
Antal sidor:
ca 260
Illustrerad:
Nej
ISBN:
9789173374026
Utk.:
september 2013
Genre:
Facklitteratur
Översättare:
Carla Wiberg
Lagerstatus:
Slutsåld

Tolvårige Jake har fotografiskt minne och ett IQ högre än Einstein. Redan som nioåring börjar han utforma en egen teori inom astrofysiken. Idag är han verksam som forskare i kvantfysik och hans arbete bedöms som så pass banbrytande att det finns förhoppningar om att det en dag ska ge honom ett Nobelpris.

Jakes berättelse är inte mindre sensationell eftersom han som barn bedömdes vara ett hopplöst fall. Två år gammal diagnostiserades han med autism och föräldrarna fick veta att han aldrig ens skulle kunna lära sig knyta skorna.

Till en början var Jake omringad av pedagoger som i sin specialundervisning försökte fokusera på hans mest grundläggande färdigheter. De brydde sig inte om hur han fullständigt lät sig uppslukas av hur solen kastade skuggor på väggen eller sofftygets snirklande mönster. Jake drog sig allt mer undan, in i sin egen värld och slutade helt att tala.

Hans mamma Kristine kände att hon måste göra något. Hon följde sin magkänsla och gick emot expertisen. Hon avbröt Jakes specialundervisning och började själv arbeta med honom. Hon bestämde sig för att väcka ”gnistan” i Jake. Varför koncentrera sig på sådant han inte kunde göra? Istället fokuserade hon sig på det som han var bra på och tyckte om. Dessa grundläggande tankar, kombinerade med tron på kraften inom Jake själv, gjorde att Kristine kunde hjälpa sin son att ta sig ur sitt skal och nå enastående resultat.

Gnistan - berättelsen om Jake är en sann historia som handlar om kärlekens kraft och om det mod som krävs för att gå sin egen väg. Det är en berättelse om de fantastiska möjligheter som finns inom oss alla.Författaren (och Jakes mamma) Kristine Barnett berättar om boken.


Recensioner

»Alla föräldrar och lärare borde läsa denna fantastiska bok!«
-Temple Grandin, författare till Thinking in Pictures och The Autistic Brain


Nya böcker

Sovande jättar

Sovande jättar

Pocket
60 Kr
Antal
Hängiven

Hängiven

Pocket
60 Kr
Antal
Brombergs Bokförlag Besöksadress Telefon    Order   Copyright 2011
Hantverkargatan 26 Hantverkargatan 26 T:08-562 620 80

T:08-657 95 00

All rights reserved
112 21 Stockholm  

 

Brombergs Bokförlag AB