Guernseys litteratur- och potatisskalspajssällskap Foto:
  • Guernseys litteratur- och potatisskalspajssällskap
Pressbild
Dela:

Guernseys litteratur- och potatisskalspajssällskap


Originaltitel:
The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society
Bandtyp:
Pocket
Antal sidor:
310
Illustrerad:
Nej
ISBN:
9789178090051
Utk.:
april 2009
Genre:
Skönlitteratur
Översättare:
Helena Ridelberg
Lagerstatus:
Finns i lager
50 Kr
Antal

Nu som storfilm!

London januari 1946: Livet börjar så smått återgå till det normala efter kriget och för författaren Juliet Ashton innebär det att hon nu på allvar kan börja fundera på sitt nästa bokprojekt. En dag får hon ett brev från en Dawsey Adams på den lilla ön Guernsey i Engelska kanalen.

Juliet och Adams börjar brevväxla. Han berättar om livet och människorna på ön och om tyskarnas ockupation av Guernsey under krigsåren. Och han berättar om öns mycket speciella läsecirkel, Guernseys litteratur- och potatisskalspajssällskap. Snart har Juliet inlett brevväxling med flera av läsecirkelns medlemmar. Hon fängslas av deras öden och liv och bestämmer sig för att besöka sina nyfunna vänner. Det blir en resa som förändrar hennes liv.

Guernseys litteratur- och potatisskalspajssällskap är en gripande och stark berättelse om vänskap, kärlek och böcker. Hur människor under svåra förhållanden hämtar kraft i läsningen och hos varandra.


Recensioner

»Jag kan inte minnas när jag senast läste en lika klok och förtjusande bok. Mary Ann Shaffer har skapat en värld så levande att jag hela tiden glömde bort att det var en roman, och hon har befolkat den med människor som är helt igenom underbara. Det kändes som om de faktiskt var mina vänner och grannar. Jag kan inte nog rekommendera den här boken.«
- Elizabeth Gilbert, författare till Eat, Pray, Love


Brombergs Bokförlag Besöksadress Telefon    Order   Copyright 2011
Hantverkargatan 26 Hantverkargatan 26 T:08-562 620 80

T:08-657 95 00

All rights reserved
112 21 Stockholm  

 

Brombergs Bokförlag AB