Guld Foto:
  • Guld
Pressbild
Dela:

Guld


Originaltitel:
Gold
Bandtyp:
Pocket
Antal sidor:
382
Illustrerad:
Nej
ISBN:
9789173375719
Utk.:
januari 2014
Genre:
Skönlitteratur
Översättare:
Ulla Danielsson
Lagerstatus:
Finns i lager
50 Kr
Antal

Vad skulle du offra för dem du älskar? Chris Cleave, som skrev succén Little Bee, är tillbaka med en ny roman som får läsaren att sitta med hjärtat i halsgropen.

Kate och Zoe lärde känna varandra när de var nitton och blev antagna till det nationella träningsprogrammet för velodromcykling, en sport som kräver både intensivt fokus, styrka och en orubblig vilja. Nu är de trettiotvå år gamla och står redo för sin sista och största tävling, OS i London 2012. Båda vill desperat vinna guld - och mer än att bara vinna en medalj står på spel.

Kate har en mer naturlig begåvning, men omständigheterna i hennes liv gör det svårt. Hennes åttaåriga dotter Sophie har haft leukemi och familjen fasar för ett återfall av den sjukdom som nästan blev hennes död tre år tidigare. Den hängivna och självuppoffrande Kate vet om att hennes dotter är sårbar, men efter de senaste månadernas hårda träning är hon inte riktigt mottaglig för besked om den värsta tänkbara diagnosen.

Den intensiva och distanserade Zoes tvångsmässiga vilja att till varje pris vinna har mer än en gång hotat hennes vänskap med Kate. Kommer hon att låta sin besatthet och det övertag hon har på grund av Kates privata situation hota de vänskapsband de haft i mer än ett decennium?


Recensioner

»...en bok att älska, precis som "Little Bee". «
-Corren

»Chris Cleave gör det med en maratonlöpares uthållighet: vässar och spänner och skruvar åt tills det blir helt omöjligt att inte känna sig träffad.«
-Borås Tidning

»Chris Cleaves bjuder också på spänning. Under skildringarna av loppen hårdnar händernas grepp om boken, pulsen höjs och andningen får fart. Inlevelsen är total. Han beskriver mjölksyran, smärtan, adrenalinet och utmattningen som om det var ens egen kropp det handlade om. Vid de här avsnitten får inget störa läsningen.«
- Norrköpings Tidningar


Brombergs Bokförlag Besöksadress Telefon    Order   Copyright 2011
Hantverkargatan 26 Hantverkargatan 26 T:08-562 620 80

T:08-657 95 00

All rights reserved
112 21 Stockholm  

 

Brombergs Bokförlag AB