Inga helgon, inga änglar Foto:
  • Inga helgon, inga änglar
Pressbild
Dela:

Inga helgon, inga änglar


Originaltitel:
Ani svartõ, ani andelé
Bandtyp:
Inbunden
Antal sidor:
312
Illustrerad:
Nej
ISBN:
9789176088258
Utk.:
augusti 2000
Genre:
Skönlitteratur
Översättare:
Karin Mossdal
Lagerstatus:
Slutsåld

Den 45-åriga tandläkaren Kristýna tänker på sitt liv och på människorna som ryms i det. På dottern Janka och på den unge älskaren Honza vars kärlek hon vill, men inte vågar, tro på. Hon har blivit sviken förr och har den erfarenheten att vi alla sviker varandra, förr eller senare.

»Vad kommer att finnas kvar efter mig? Visst: en massa bryggor, plomber och tandproteser […] Och en dotter som jag inte lyckats uppfostra ordentligt. Men vad kan finnas kvar efter tio eller hundra gudsblinkningar i en tid när alla ord redan är glömda och det inte finns någon kvar bland de levande som minns min gestalt? Vem tittar då på de sönderfallande fotografierna, om de finns bevarade?«

När även dottern anammar denna inställning om livets meningslöshet kommer Kristýna till insikt och börjar förstå sådant som kan vara till hjälp både för henne själv och dottern. Kanske finns det hopp trots allt.

Genom Kristýnas, Jankas och Honzas röster växer det fram en berättelse om ömsesidig förståelse och förmågan att ta emot kärlek i våra liv. Det gäller att acceptera livet som det är och lära oss förstå och älska människorna i vår närhet.


Av samma författare

Brombergs Bokförlag Besöksadress Telefon    Order   Copyright 2011
Hantverkargatan 26 Hantverkargatan 26 T:08-562 620 80

T:08-657 95 00

All rights reserved
112 21 Stockholm  

 

Brombergs Bokförlag AB