Katastrofdoktorn - berättelser från fältet Foto:
  • Katastrofdoktorn - berättelser från fältet
Pressbild
Dela:

Katastrofdoktorn - berättelser från fältet


Bandtyp:
Pocket
Antal sidor:
300
Illustrerad:
Nej
ISBN:
9789173376778
Utk.:
februari 2015
Genre:
Facklitteratur
Lagerstatus:
Slutsåld

Som 30-åring var Johan von Schreeb en av tre unga entusiastiska läkare som startade Läkare utan gränser i Sverige. Sedan dess har han ägnat stor del av sitt yrkesliv åt katastrofmedicin både på Karolinska Institutet och ute i fält.

Under de senaste decennierna har han arbetat i länder som drabbats hårt av krig och naturkatastrofer, som Afghanistan, Rwanda, Darfur, Chad och Haiti. I Katastrofdoktorn - berättelser från fältet delar han med sig av intryck och tankar från sitt arbete.

I pocketupplagan finns ett nyskrivet kapitel om Ebolaepedemin.

»Det är den fåniga refrängen till den franska schlagern J’aime à mourir som får det att brista. Vid köksbordet hemma i Stockholm kommer tårarna. Jag har nyss kommit hem från Haiti där jag arbetat dag och natt med dem som lemlästats i jordbävningen. Ryggsäcken ligger fortfarande ouppackad i hallen. Jag är ensam hemma. Jag låter gråten få lösa upp virrvarret av trötthet, sorg och oro jag härbärgerat de senaste veckorna.«
ur boken


Recensioner

»Alla som missar ”Katastrofdoktorn” tycker jag nästan litet synd om. Boken vidgar de ibland något snäva svenska vyerna, får oss att fundera över rätt och fel, ont och gott. ”Katastrofdoktorn – berättelser från fältet” av Johan von Schreeb är 265 sidor garanterad sträckläsning för envar.»
-Dagens Medicin

»Det är gastkramande och naturalistisk läsning av bästa kvalitet. Ångesten av att ligga under en sandfärgad filt med smattrande helikoptrar och prickskyttar rakt över sig stiger rakt upp ur boken och träffar läsaren mitt i prick.«
-Läkartidningen
br>


Brombergs Bokförlag Besöksadress Telefon    Order   Copyright 2011
Hantverkargatan 26 Hantverkargatan 26 T:08-562 620 80

T:08-657 95 00

All rights reserved
112 21 Stockholm  

 

Brombergs Bokförlag AB