Laxfiske i Jemen Foto:
  • Laxfiske i Jemen
Pressbild
Dela:

Laxfiske i Jemen


Originaltitel:
Salmon Fishing in the Yemen
Bandtyp:
Inbunden
Antal sidor:
338
Illustrerad:
Nej
ISBN:
9789185251797
Utk.:
mars 2007
Genre:
Skönlitteratur
Översättare:
Jan Wahlén
Lagerstatus:
Slutsåld

Plantera in lax i Jemens bergstrakter!? Fiskeriexperten Alfred Jones vid National Centre for Fisheries Excellence i London tar sig för pannan. Ingen kan väl på fullaste allvar föreslå något så dumt? Det förstår ju alla att lax omöjligen kan överleva i Jemens hetta.

Men de stenrike och laxfiskefrälste schejk Muhammad vill inte lyssna på det örat. Han har vänt sig till brittiska experter för att få hjälp att förverkliga sin dröm om laxfiske i Jemen. Och den brittiska regeringen vill inte stå i vägen. Tvärtom. Med Irakkrigets mörka skugga vilande över sig och premiärministerns dalande popularitetssiffror är man i akut behov av en ny och positiv bild av Storbritanniens engagemang i Mellanöstern. Tänk att i direktsändning kunna visa premiärministern i full färd med att dra upp brittisk lax ur jemenitiska vatten. Ett gyllene PR-tillfälle som man bara inte får missa!

Från högsta politiska ort beordras därför Alfred Jones att leda Laxprojekt Jemen. Motvilligt tar han sig an uppgiften, föga anande att han ger in på ett äventyr som kommer att förändra hans liv.

Laxfiske i Jemen är en lekfull och träffsäker satir över makt, människor och fiske. En bok om manipulation och politiskt rävspel, men också om att våga tro på sina drömmar och finna nya vägar där man minst anar det.


Recensioner

»En av de mest underhållande böcker jag läst.«
- Carina Waern, Helsingborgs Dagblad

»Väldigt rolig satir (...). Brittisk humor när den är som bäst.«
- Ingalill Mosander, SvT Go'kväll

»En underbar och njutbar läsning.«
- Scotland on Sunday

»Denna synnerligen originella roman kombinerarvass satir med djup medmänsklighet i en berättelse om vad som händer när idealism möter slipad politik och otymplig byråkrati. En enastående debut.«
- Daily Mail

»Laxfiske i Jemen är en underhållande och lyckad romandebut. Rekommenderas varmt till alla som söker en ’feelgood’-berättelse med sting.«
- Sunday Telegraph

»En synnerligen charmig bok … om vikten av att tro på någonting och förstå vad som egentligen är viktigt i livet.«
- Independent


Av samma författare

Brombergs Bokförlag Besöksadress Telefon    Order   Copyright 2011
Hantverkargatan 26 Hantverkargatan 26 T:08-562 620 80

T:08-657 95 00

All rights reserved
112 21 Stockholm  

 

Brombergs Bokförlag AB