Little Bee Foto:
  • Little Bee
Pressbild
Dela:

Little Bee


Bandtyp:
Pocket
Antal sidor:
310
Illustrerad:
Nej
ISBN:
9789173374828
Utk.:
januari 2013
Genre:
Skönlitteratur
Översättare:
Ulla Danielsson
Lagerstatus:
Finns i lager
50 Kr
Antal

I två år har den nigerianska flickan Little Bee suttit inlåst på en flyktingförläggning utanför London. Tiden har hon ägnat åt att studera engelska och fundera ut olika sätt att ta livet av sig - ifall männen som tvingade henne på flykt plötsligt skulle dyka upp.

Hon är arton år när hon släpps ut från förläggningen. Vart ska hon ta vägen, utan pengar eller kontakter? Det enda hon har är ett visitkort till en person vid namn Andrew O'Rourke. Sist hon såg honom var på en strand i Nigeria. Kanske kan han hjälpa henne nu.

I en annan del av England försöker den nyblivna änkan Sarah O'Rourke hitta en ny tillvaro med sin son. Hon tänker mycket på semesterresan till Nigeria för två år sedan som blev början på slutet för hennes familj. Allt förändrades den kvällen på stranden, då de mötte en flicka vid namn Little Bee...

Med mycket humor, fascinerande iakttagelseförmåga och stor empati berättas en gripande historia om hur en afrikansk flyktingflickas krock med vår västerländska kultur och vårt sätt att leva.


Recensioner

»En enastående berättelse om vår tid. Den är sorglig, rolig, utmanande och upplyftande. Alla människor som älskar att läsa böcker ska unna sig den här läsupplevelsen.«
- Ingalill Mosander, Go'Kväll

»Detta är en roman som inte bara sätter spår i tankarna - den ristar historien in på bara hjärtat.«
-Femina

»...svårt att värja sig för Little Bee.«
- Per Wirtén, Expressen

»...Cleave glömmer inte att den hårdsmälta samhällskritiken måste sköljas ner med humor och berättarglädje.«
-Gefle Dagblad

"Chris Cleaves porträtt av den nigerianska flyktingflickan, den karriärsklättrande Sarah och Batmanklädda Charlie är klart minnesvärt och läsvärt. Det är lätt att gilla huvudpersonerna och jag är särskilt förtjust i den mjuka och smått humoristiska berättartonen som Cleave ger Little Bee. En historia som får dig att både rysa av fasa och som gör dig varm i själen."

/Litteraturkvalster

Chris Cleave själv berättar om Little bee


Av samma författare

Brombergs Bokförlag Besöksadress Telefon    Order   Copyright 2011
Hantverkargatan 26 Hantverkargatan 26 T:08-562 620 80

T:08-657 95 00

All rights reserved
112 21 Stockholm  

 

Brombergs Bokförlag AB