Ljudet av sådant som faller Foto:
  • Ljudet av sådant som faller
Pressbild
Dela:

Ljudet av sådant som faller


Originaltitel:
El ruido de las cosas caer
Bandtyp:
Inbunden
Antal sidor:
272
Illustrerad:
Nej
ISBN:
9789173376259
Utk.:
september 2014
Genre:
Skönlitteratur
Översättare:
Manni Kössler
Lagerstatus:
Slutsåld

En makalöst vacker och välskriven roman av en av Sydamerikas största litterära stjärnor. Juan Gabriel Vásquez konfronterar, med ett särpräglat och egensinnigt språk, sitt hemland Colombias blodiga historia.

I staden Bogotá läser juridikläraren Antonio Yammara en fascinerande artikel om en flodhäst som flytt från den beryktade knarkkungen Pablo Escobars zoo i Bogotá. Artikeln förflyttar Antonio tillbaka till tiden då ett våldsamt krig rasade mellan Escobars kartell och myndigheterna, och då Antonio bevittnade mordet på sin vän Ricardo Laverde på öppen gata. Den omskakande händelsen har förföljt honom sedan dess och med förnyad kraft konfronteras han med sina minnen.

Med knivskarp precision och på skimrande elegant prosa tar Juan Gabriel Vásquez sig an de stora existensiella frågorna. Han tecknar ett levande porträtt av sitt hemland Colombias blodiga historia vid den tid då knarkhandeln styrde mångas liv och hur den kommit att påverka en hel generation.


Recensioner

»Språket flyter fram så enkelt och vackert, nästan motståndslöst. Ett flöde som ändå på ett anmärkningsvärt skickligt vis kan stanna upp och notera små detaljer. Översättaren Manni Kössler ska ha en eloge för att ha förflyttat berättelsen så sömlöst till svenska. Juan Gabriel Vásquez realism är hård och skoningslös och det finns ingenting magiskt med det land han skildrar. Bara en stor sorg över vad det blivit av det.«
- Torbjörn Flygt, Sydsvenskan

»Det är avskalat skrivet, framställt med en skalpellartad prosa, inget överflöd, inte ett fjun för mycket i den ena eller andra utvikningen. Det är väl avvägt och rakt serverat i ett skarpt driv mot berättelsekärnan.«
- Tidningen Kulturen

»En fantastisk roman.«
- Khaled Hosseini, författare till Flyga drake

»En av de mest originella rösterna inom latinamerikansk litteratur idag.»
- Mario Vargas Llosa, nobelpristagare i litteratur 2010


Av samma författare

Brombergs Bokförlag Besöksadress Telefon    Order   Copyright 2011
Hantverkargatan 26 Hantverkargatan 26 T:08-562 620 80

T:08-657 95 00

All rights reserved
112 21 Stockholm  

 

Brombergs Bokförlag AB