Lögnens olidliga lätthet Foto:
  • Lögnens olidliga lätthet
Pressbild
Dela:

Lögnens olidliga lätthet


Bandtyp:
Pocket
Antal sidor:
182
Illustrerad:
Nej
ISBN:
9789185251766
Utk.:
augusti 2006
Genre:
Facklitteratur
Lagerstatus:
Slutsåld

Lögnens olidliga lätthet är en bok om lögnens lockelse och lömskhet, om sanningens svåra nödvändighet och om hederlighetens grundläggande förutsättning: att åtminstone försöka vara ärlig och sann mot sig själv.

Trots att lögnaren är en föraktad varelse i vår kultur så ljuger vi. Somliga ljuger mer, andra mindre. Men den som påstår att han eller hon aldrig ljuger far förmodligen med osanning. Människor ljuger inte bara för andra, de ljuger även för sig själva. De lever på livslögner, de är mytomaner. Ändå är sanningssökandet människans eviga följeslagare, en av hennes starkaste moraliska drivkrafter.

Yrsa Stenius har skrivit en djupt personlig betraktelse över sanningen och lögnen. Här granskar hon dessa begrepp ur många olika infallsvinklar: sociala, filosofiska, moraliska, politiska och journalistiska. Hon resonerar kring offentliga lögner och etablerade osanningar och undersöker förträngningens ädla konst.


Recensioner

»Stenius är en av den svenska offentlighetens omistligaste röster och en av de få som kan tillämpa psykoanalytiska idéer på ett otvunget och fruktbart sätt.«
- Skånska Dagbladet

»Yrsa Stenius förenar klart beskrivna problem i det offentliga livet med skarpsinniga psykologiska iakttagelser.«
- Aftonbladet

»Yrsa Stenius har presterat en lättläst och lärorik bok om djupa livsfrågor. Hennes intellektuella och moraliska hederlighet är imponerande.«
- Dala-Demokraten


Brombergs Bokförlag Besöksadress Telefon    Order   Copyright 2011
Hantverkargatan 26 Hantverkargatan 26 T:08-562 620 80

T:08-657 95 00

All rights reserved
112 21 Stockholm  

 

Brombergs Bokförlag AB