Lurad av laxen - sant & falskt om maten Foto:
  • Lurad av laxen - sant & falskt om maten
Dela:

Lurad av laxen - sant & falskt om maten


Bandtyp:
Inbunden
Antal sidor:
140
Illustrerad:
Nej
ISBN:
9789173370981
Utk.:
mars 2009
Genre:
Facklitteratur
Lagerstatus:
Slutsåld

Det finns många myter när det gäller mat och vad vi äter. Teorierna om vad som är farligt och ofarligt, rätt och fel avlöser varandra i snabb takt och debatten blir alltmer uppskruvad. Marit Paulsen menar att det är hög tid att reda ut begreppen.

Ät upp maten! Detta enkla och självklara råd är hennes främsta uppmaning till oss konsumenter som i takt med att mat- och klimatlarmen avlöser varandra känner oss allt mer vilsna. Vi vill ju så gärna äta nyttigt och miljövänligt, men hur ska vi bära oss åt?

Att producera mat är något av det mest energikrävande som finns. Statistiken säger att varje svensk kastar 100 kilo mat per år! Ofta för att "bäst före"-datumet passerat. I själva verket är det få varor som är så känsliga att de är farliga att äta efter det datumet, förutsatt att förvaringen varit riktig. Äter vi inte upp den mat vi bär hem från affären spelar det ingen större roll om den är ekoodlad eller kommer från ett storjordbruk på andra sidan jordklotet.

Marit Paulsen är sedan många år tillbaka en av de mest välkända och stridbara rösterna i mat- och klimatdebatten. Hennes resonemang och slutsatser är ofta självklara och vardagskloka, men också kontroversiella. Här reder hon ut begrepp som ekoodlat, genmanipulerat, besprutat och konstgödslat och pekar på att den stora utmaningen ligger i hur vi ska kunna producera mat så att det räcker åt alla.


Nya böcker

Sovande jättar

Sovande jättar

Pocket
60 Kr
Antal
Hängiven

Hängiven

Pocket
60 Kr
Antal
Brombergs Bokförlag Besöksadress Telefon    Order   Copyright 2011
Hantverkargatan 26 Hantverkargatan 26 T:08-562 620 80

T:08-657 95 00

All rights reserved
112 21 Stockholm  

 

Brombergs Bokförlag AB