Månvarv Foto:
  • Månvarv
Pressbild
Dela:

Månvarv


Originaltitel:
The Almost Moon
Bandtyp:
Inbunden
Antal sidor:
343
Illustrerad:
Nej
ISBN:
9789173370462
Utk.:
augusti 2008
Genre:
Skönlitteratur
Översättare:
Ulla Danielsson
Lagerstatus:
Slutsåld

Mor och dotter befinner sig sedan länge i en ond och destruktiv cirkel. Helen har försökt vinna sin mors kärlek men aldrig fått den. Den sjuka och psykiskt instabila Clair har terroriserat dottern i åratal.

Mor, sa jag och använde det ord som bara jag, som var hennes enda barn, hade rätt att kalla henne. Hon så upp mot mig och log. »Slyna«, sa hon.

Mor och dotter befinner sig sedan länge i en ond och destruktiv cirkel. Helen har försökt vinna sin mors kärlek men aldrig fått den. Den sjuka och psykiskt instabila Clair har terroriserat dottern i åratal. Deras hopplöst tärande förhållande gör livet näst intill outhärdligt för den medelålders Helen, som knappt orkar med att dagligen hjälpa sin mamma efter faderns död.

Undermedvetet har Helen länge önskat att modern ska försvinna ur hennes liv. Så en dag händer det. Hon tar livet av sin egen mor och konstaterar att »Det är så här det går till slut.«

Med en oerhörd skicklighet utforskar Alice Sebold de komplexa bindningar som finns inom en familj, våldet och den fara som finns bakom fasaden, och spärren som hindrar oss från att utföra de våldsammaste handlingar.

Månvarv är en stark och oförglömlig berättelse om de krafter och mörka sidor som finns inom oss.


Av samma författare

Brombergs Bokförlag Besöksadress Telefon    Order   Copyright 2011
Hantverkargatan 26 Hantverkargatan 26 T:08-562 620 80

T:08-657 95 00

All rights reserved
112 21 Stockholm  

 

Brombergs Bokförlag AB