Mosaikmorden Foto:
  • Mosaikmorden
Pressbild
Dela:

Mosaikmorden


Originaltitel:
I delitti del mosaico
Bandtyp:
Inbunden
Antal sidor:
352
Illustrerad:
Nej
ISBN:
9789185251308
Utk.:
september 2005
Genre:
Skönlitteratur
Översättare:
Helena Monti
Lagerstatus:
Slutsåld

Florens, i juni 1300. En mosaikmästare hittas mördad i en kyrka, mitt framför sin mosaikdekoration. Den berömde poeten Dante Alighieri har just blivit prior och anses vara rätt man att utreda mordet.

Mordet tycks vara förknippat med en pågående mosaikdekoration i en gammal kyrka som renoveras för att bli mötesplats för ett nytt lärosäte, ett universitet. Bilden har förvanskats med en femhörning, trollkonstens tecken, vilket är fasansfullt i en kyrka.

Dante finner spår som leder till en grupp män, representanter för olika hantverksskrån, som brukar hålla till på en skum taverna, men också till andra städer och till fejden mellan påve och kejsare. Han finner så mycket ondska och tvetalan, besöker så många katakomber där döda och döende ligger i sina sarkofager, att han så smått börjar fundera på en komedi i underjorden...

Tonen är lätt och spänningen tät i denna detektivroman där läsaren istället för att föras från klarhet till klarhet under läsningens gång snarare får erfara hur ovissheten tilltar.

Giulio Leoni bor i Rom. Han har haft stor framgång i Italien med sina historiska detektivromaner. För sin första roman I delitti della Medusa (2000) tilldelades han priset Premio Tedeschi och har sedan utkommit med tre böcker. Mosaikmorden är hans internationella genombrott och en stor framgång i Italien.


Nya böcker

Sovande jättar

Sovande jättar

Pocket
60 Kr
Antal
Hängiven

Hängiven

Pocket
60 Kr
Antal
Brombergs Bokförlag Besöksadress Telefon    Order   Copyright 2011
Hantverkargatan 26 Hantverkargatan 26 T:08-562 620 80

T:08-657 95 00

All rights reserved
112 21 Stockholm  

 

Brombergs Bokförlag AB