Något att säga dig Foto:
  • Något att säga dig
Pressbild
Dela:

Något att säga dig


Originaltitel:
Something to Tell You
Bandtyp:
Inbunden
Antal sidor:
447
Illustrerad:
Nej
ISBN:
9789173370479
Utk.:
september 2008
Genre:
Skönlitteratur
Översättare:
Johan Nilsson
Lagerstatus:
Slutsåld

Den framgångsrike psykoanalytikern Jamal handlar med andra människors hemligheter men håller inne med sina egna. Till dessa hör en våldshandling under studenttiden som han aldrig erkänt sig skyldig till och aldrig berättat om för någon.

Händelsen ledde också till att första kärleken Ajita abrupt försvann ur hans liv, och han har aldrig riktigt kommit över henne. Trettio år har gått, men det förflutna gör sig påmint, inte minst genom att flera personer från den där tiden dyker upp i hans liv på nytt.

Något att säga dig handlar om kärlek och relationer, mellan män och kvinnor, föräldrar och barn. Det är en roman fylld av humor och suverän iakttagelseförmåga som är kännetecknande för Hanif Kureishi. En både skruvad och ömsint skildring av en samling udda karaktärer i dagens och 70-talets London. En miljö inte obekant för läsare av genombrottsromanen Förorternas Buddha. Hemligheter är min valuta; handeln med dem mitt yrke. Hemligheter om vår åtrå, om våra innersta önskningar och största rädslor. Hemligheter om varför kärleken är svår, sexualiteten komplicerad, livet fullt av smärta och döden så närliggande och ändå långt borta.

Utdrag ur boken.


Av samma författare

Brombergs Bokförlag Besöksadress Telefon    Order   Copyright 2011
Hantverkargatan 26 Hantverkargatan 26 T:08-562 620 80

T:08-657 95 00

All rights reserved
112 21 Stockholm  

 

Brombergs Bokförlag AB