Okänt hot Foto:
  • Okänt hot
Pressbild
Dela:

Okänt hot


Originaltitel:
A possibility of Violence/Efsharut shel Alimut
Bandtyp:
Inbunden
Antal sidor:
ca 304
Illustrerad:
Nej
ISBN:
9789173376198
Utk.:
september 2014
Genre:
Skönlitteratur
Översättare:
Nils Larsson
Lagerstatus:
Slutsåld

En sprängladdning hittas i en väska nära ett daghem i en förort till tel Aviv. Några timmar senare mottar polisen ett hot. Det visar sig bara vara början på något mycket större och mer skrämmande.

Kriminalkommissarie Avraham Avraham får uppdraget att leda utredningsarbetet, men han plågas av skuldkänslor från ett tidigare fall där ett barn var inblandat. Han är fast besluten att inte göra om samma misstag.

Men hur gärna Avraham än vill gottgöra sitt misslyckande är det kanske inte möjligt, inte nu när han står inför något som är mer komplicerat, förrädiskt undflyende och avskyvärdare än vad han någonsin tidigare upplevt.

Okänt hot är en omskakande psykologisk thriller och en uppföljare till Utsuddade spår som inledde serien om kommissarie Avraham. År 2013 framröstades den av Svenska Deckarakademin som årets bästa översatta kriminalroman.


Recensioner

»Mishanis laddade prosa har en fascinerande enkelhet som successivt blottlägger människor och miljöer på ett livfullt, övertygande sätt. Okänt hot är onekligen en annorlunda, intensivt berörande kriminalroman....«
Ingvar Engvén, BTJ


Brombergs Bokförlag Besöksadress Telefon    Order   Copyright 2011
Hantverkargatan 26 Hantverkargatan 26 T:08-562 620 80

T:08-657 95 00

All rights reserved
112 21 Stockholm  

 

Brombergs Bokförlag AB