Optimisterna Foto:
  • Optimisterna
Pressbild
Dela:

Optimisterna


Originaltitel:
The optimists
Bandtyp:
Inbunden
Antal sidor:
302
Illustrerad:
Nej
ISBN:
9789185251490
Utk.:
september 2007
Genre:
Skönlitteratur
Översättare:
Ia Lind
Lagerstatus:
Slutsåld

Clem Glass, en rutinerad dokumentärfotograf med världen som arbetsfält, blir vittne till ett fruktansvärt folkmord i Afrika. Det är mer än han kan uthärda och han återvänder till London som en bruten man.

Han kan omöjligt förtränga sina upplevelser och under lång tid lever han som i ett vakuum, oförmögen att arbeta eller ens träffa sina vänner.

När hans syster drabbas av psykisk sjukdom och behöver honom vid sin sida, återvänder han till verkligheten och ett mer normalt liv. Men vägen dit är lång. Med tiden kommer han till insikt om att det går att leva i en värld där ondska och grymhet existerar sida vid sida med värme, medmänsklighet och kärlek.

I Optimisterna skildrar Andrew Miller ytterligheterna i vår värld, där ont och gott samtidigt finns i vår närhet och där gränsen mellan optimism och självbedrägeri är hårfin.


Recensioner

»Det är en ytterst läsvärd roman, präglad av medkänsla, psykologisk lyhördhet och integritet.« - Magnus Eriksson, Svenska Dagbladet »Läs Andrew Millers Optimisterna! Det kommer hända saker inom dig.«
- Anne Pihlo, Borås Tidning

»Hans språk är levande, precist och oupphörligt överraskande. Det flyter lätt /…/ och är en källa till förundran och glädje.«
- The Sunday Times

»Hans fantasifullhet är alltid oväntad, ibland förvånande.«
- Independent on Sunday


Nya böcker

Sovande jättar

Sovande jättar

Pocket
60 Kr
Antal
Hängiven

Hängiven

Pocket
60 Kr
Antal
Brombergs Bokförlag Besöksadress Telefon    Order   Copyright 2011
Hantverkargatan 26 Hantverkargatan 26 T:08-562 620 80

T:08-657 95 00

All rights reserved
112 21 Stockholm  

 

Brombergs Bokförlag AB