Oskuldens tecken Foto:
  • Oskuldens tecken
Pressbild
Dela:

Oskuldens tecken


Originaltitel:
Augueries of Innocence
Bandtyp:
Häftad
Antal sidor:
64
Illustrerad:
Nej
ISBN:
9789185251889
Utk.:
april 2010
Genre:
Lyrik
Översättare:
Niclas Nilsson, Marie Silkeberg
Lagerstatus:
Slutsåld

Oskuldens tecken är Patti Smiths första lyriksamling på mer än tio år. Här ansluter hon sig till den stora amerikanska traditionen av ordkonstnärer när hon tolkar världen med sin unika röst och sitt omisskännliga, laddade och nyskapande språk.

Ur Mimarens kärlek

En gång vaknade jag och hörde din röst. I dess sanning uppfattade jag delar av naturen, hela den naturliga världen. Jag hörde de döda. De ropade på mig. Jag kände mina krafter. Ändå gick jag inte ut i natten. Jag gick inte ut i världen. Jag använde inte mina krafter, men jag skrev det jag skrev. Mitt hjärta gråter men mina ögon är torra som en saltbädd.

Den fördömda dimman och alla spädbarns andning ska lätta. Jag ska smörja mitt hår. Jag ska lossa det sista. Jag ska darra som du när jag ser det synliga bläck som lossnar från min haka. Jag har dansat på okunskapens rand. Jag har gråtit omöjliga drömmar. Inget har jag tinat. Jag har stått i ett skevt ljus som borde ha tagit mig härifrån men som bara lämnade mig med en människa jag aldrig varit.


Recensioner

»[The poems] convey what can only be called Smith's mystique, and the book as whole effectively transmits the affect and aura, as well as the innocence, that make her a rock star: one believes in her.«
- Publishers Weekly


Av samma författare

Hängiven

Hängiven

Inbunden
150 Kr
Antal
Just Kids

Just Kids

Pocket
50 Kr
Antal
M Train

M Train

Inbunden
169 Kr
Antal
M Train

M Train

Pocket
50 Kr
Antal
Patti Smith Box

Patti Smith Box

Inbunden
599 Kr
Antal
Brombergs Bokförlag Besöksadress Telefon    Order   Copyright 2011
Hantverkargatan 26 Hantverkargatan 26 T:08-562 620 80

T:08-657 95 00

All rights reserved
112 21 Stockholm  

 

Brombergs Bokförlag AB