Osynligt sjuk Foto: Casia Bromberg
  • Osynligt sjuk
Pressbild
Dela:

Osynligt sjuk

- Medan livet passerar


Antal sidor:
180
Illustrerad:
Nej
ISBN:
9789178090280
Utk.:
april 2019
Genre:
Facklitteratur
Lagerstatus:
Ej utkommen

Att drabbas av en obotlig sjukdom mitt i livet är ett hårt slag. När sjukdomen dessutom smyger sig på med diffusa och osynliga symptom blir bördan ännu tyngre. Vården misstänkliggör och ifrågasätter. Omgivningen misstror. Det drabbade författaren Karin Alvtegen när hon för fem år sedan insjuknade i ME, en neurologisk sjukdom som få svenska läkare har kunskap om. Hennes gripande historia berättas här av den prisbelönade journalisten och författaren Karin Thunberg. 

Karin Alvtegen beskriver hur det är att leva i ”skuggan av det verkliga livet”, sorgen, men också att hon har funnit nya ljuspunkter när hon väl accepterat att livet förändrats. Generöst och med en stor portion humor berättar hon om sina nya vänner på nätet och hur nära relationer har förstärkts. Om hunden Selma och det lilla livets små njutningar. Och om hur hon googlat fram nya coola märken och färger på rullstolar – hennes nya kompis som hon bara för något år sedan skydde som pesten.

I "Osynligt sjuk" berättar hur det är att lära sig leva med en obotlig sjukdom, hur man tvingas ompröva sina livsval och se på dem med nya ögon, något som vi alla skulle behöva göra ibland.


Brombergs Bokförlag Besöksadress Telefon    Order   Copyright 2011
Hantverkargatan 26 Hantverkargatan 26 T:08-562 620 80

T:08-657 95 00

All rights reserved
112 21 Stockholm  

 

Brombergs Bokförlag AB