Ouvertyr till livet Foto:
  • Ouvertyr till livet
Pressbild
Dela:

Ouvertyr till livet


Bandtyp:
Häftad
Antal sidor:
128
Illustrerad:
Nej
ISBN:
9789176089491
Utk.:
september 2003
Genre:
Facklitteratur
Redaktör:
Maciej Zaremba
Lagerstatus:
Slutsåld

»Varje tid behöver sina skrivande vittnen, sin Jack London, sin Ernest Hemingway eller sin Barbro Alving. Människor med författarens nyanshunger och språkkänsla men med vittnets trohet mot det som de faktiskt såg och poetens respekt för det de inte förstod.«

Så skriver den polskfödde journalisten Maciej Zaremba i sitt förord till denna volym. Han har länge följt och beundrat den nya polska generationen journalister som förnyat den europeiska reportagekonsten. Här har han valt några av de bästa texterna som publicerats i Polen de senaste åren.

Deras teman är vitt skilda. Ingen text är den andra lik. Men en sak har de gemensamt. Det är texter som kommer att ha något att säga också om hundra år. Inte därför att de förför med stilistisk briljans utan därför att de är sanna berättelser om viktiga ting, förmedlade av vittnen som inte tror att det finns något sådant som ett »objektivt reportage«.

Vi lägger alla märke till olika saker. Vi måste göra ett urval. Här har några av Polens mest framstående journalister försökt ge en lägesbeskrivning av mänsklighetens situation idag. En stark uppmaning om att vi måste se, förstå och förändra.

Maciej Zaremba, som gjort urvalet och skrivit förordet, är journalist på Dagens Nyheter. Han är mest känd för sina samhällsreportage.

Medverkande författare: Wojciech Tochman, Jacek Hugo Bader, Lidia Ostalowska, Wojciech Jagielski, Mariusz Szczygiel, Wlodzimierz Nowak och Irena Linkiewicz.


Nya böcker

Sovande jättar

Sovande jättar

Pocket
60 Kr
Antal
Hängiven

Hängiven

Pocket
60 Kr
Antal
Brombergs Bokförlag Besöksadress Telefon    Order   Copyright 2011
Hantverkargatan 26 Hantverkargatan 26 T:08-562 620 80

T:08-657 95 00

All rights reserved
112 21 Stockholm  

 

Brombergs Bokförlag AB