Ouvertyr till livet Foto:
  • Ouvertyr till livet
Pressbild
Dela:

Ouvertyr till livet


Bandtyp:
Häftad
Antal sidor:
128
Illustrerad:
Nej
ISBN:
9789176089491
Utk.:
september 2003
Genre:
Facklitteratur
Redaktör:
Maciej Zaremba
Lagerstatus:
Slutsåld

»Varje tid behöver sina skrivande vittnen, sin Jack London, sin Ernest Hemingway eller sin Barbro Alving. Människor med författarens nyanshunger och språkkänsla men med vittnets trohet mot det som de faktiskt såg och poetens respekt för det de inte förstod.«

Så skriver den polskfödde journalisten Maciej Zaremba i sitt förord till denna volym. Han har länge följt och beundrat den nya polska generationen journalister som förnyat den europeiska reportagekonsten. Här har han valt några av de bästa texterna som publicerats i Polen de senaste åren.

Deras teman är vitt skilda. Ingen text är den andra lik. Men en sak har de gemensamt. Det är texter som kommer att ha något att säga också om hundra år. Inte därför att de förför med stilistisk briljans utan därför att de är sanna berättelser om viktiga ting, förmedlade av vittnen som inte tror att det finns något sådant som ett »objektivt reportage«.

Vi lägger alla märke till olika saker. Vi måste göra ett urval. Här har några av Polens mest framstående journalister försökt ge en lägesbeskrivning av mänsklighetens situation idag. En stark uppmaning om att vi måste se, förstå och förändra.

Maciej Zaremba, som gjort urvalet och skrivit förordet, är journalist på Dagens Nyheter. Han är mest känd för sina samhällsreportage.

Medverkande författare: Wojciech Tochman, Jacek Hugo Bader, Lidia Ostalowska, Wojciech Jagielski, Mariusz Szczygiel, Wlodzimierz Nowak och Irena Linkiewicz.


Nya böcker

Den vita vägen

Den vita vägen

Inbunden
180 Kr
Antal
Gå genom väggar

Gå genom väggar

Inbunden
200 Kr
Antal
Bollen är borta!

Bollen är borta!

Boardbook
74 Kr
Antal
Miljardmakarna

Miljardmakarna

Pocket
50 Kr
Antal
Brombergs Bokförlag Besöksadress Telefon/Fax  Order   Copyright 2011
Hantverkargatan 26 Hantverkargatan 26 T:08-562 620 80

T:08-657 95 00

All rights reserved
112 21 Stockholm   F:08-657 19 95

F:08-657 19 95

Brombergs Bokförlag AB