På vår gata Foto:
  • På vår gata
Pressbild
Dela:

På vår gata

- Syndare och sanningssägare i min fars domstol


Originaltitel:
In My Father's Court;More Stories from My Father's Court
Bandtyp:
Inbunden
Antal sidor:
264
Illustrerad:
Nej
ISBN:
9789176089231
Utk.:
april 2003
Genre:
Skönlitteratur
Översättare:
Caj Lundgren
Lagerstatus:
Slutsåld

Novellerna i denna samling befolkas som alltid i Singers värld av ett myller av fantastiska och märkliga människor. Tiden är åren före första världskriget och i centrum står Singers barndomshem på Krochmalnagatan i Warszawa.

Här har hans far, rabbinen, en kombinerad domstol, synagoga, skola och rådgivning. Till honom kommer människorna i området med sina bekymmer och glädjeämnen. Vigslar förrättas och skilsmässor godkänns, religiösa spörsmål diskuteras och vägledning ges i livsfrågor – och inte minst – här skipas rättvisa.

Den unge Singer lyssnar och iakttar ivrigt. Med vidöppna ögon och öron får han från tidig barndom uppleva spännande historier och dramatiska människoöden. Berättelser som roar och oroar, förvånar och förskräcker och som lever inom honom som en ständig inspirationskälla i hans författarskap.

Novellerna publicerades ursprungligen i tidningen Jewish Daily Forward och har samlats i volymerna In My Father’s Court och More Stories from My Father’s Court. Urvalet till den svenska utgåvan har gjorts av Caj Lundgren som också svarar för den svenska översättningen.


Brombergs Bokförlag Besöksadress Telefon    Order   Copyright 2011
Hantverkargatan 26 Hantverkargatan 26 T:08-562 620 80

T:08-657 95 00

All rights reserved
112 21 Stockholm  

 

Brombergs Bokförlag AB