Pingvinlektionerna Foto:
  • Pingvinlektionerna
Pressbild
Dela:

Pingvinlektionerna


Originaltitel:
The Penguin Lessons
Bandtyp:
Inbunden
Antal sidor:
ca 224
Illustrerad:
Nej
ISBN:
9789173377362
Utk.:
februari 2016
Genre:
Facklitteratur
Översättare:
Nille Lindgren
Lagerstatus:
Finns i lager
144 Kr
Antal

Hjärtknipande och sann historia om en ung man och hans vänskap med den  oemotståndliga pingvinen Juan Salvador. En charmig berättelse för alla som älskar böcker som Marley och jag, Bibliotekskatten Dewey och Gatukatten Bob.

Engelsmannen Tom Michell är tjugotre år, singel och brinner av äventyrslust. Han får jobb som lärare på en prestigefylld internatskola i Argentina under det politiskt turbulenta 1970-talet. Men det stora äventyret börjar då Tom, under en semesterresa, räddar en oljeindränkt pingvin på en strand i Uruguay. Efter det vägrar fågeln lämna sin räddares sida och Tom har inget annat val än att smuggla med sig pingvinen på flyget tillbaka till campus.


Pingvinen döps till Juan Salvador och blir centrum för allas uppmärksamhet på skolan. Han blir rugbylagets maskot, värd på Toms fester, hushållerskans förtrogne och simtränare till en blyg student. Juan Salvador sprider glädje till alla runt omkring - särskilt till Tom som i pingvinen har hittat en compadre och själsfrände för livet.


Brombergs Bokförlag Besöksadress Telefon    Order   Copyright 2011
Hantverkargatan 26 Hantverkargatan 26 T:08-562 620 80

T:08-657 95 00

All rights reserved
112 21 Stockholm  

 

Brombergs Bokförlag AB