Remix Foto:
  • Remix
Pressbild
Dela:

Remix


Bandtyp:
Inbunden
Antal sidor:
ca 190
Illustrerad:
Nej
ISBN:
9789173378130
Utk.:
september 2016
Genre:
Facklitteratur, Skönlitteratur
Lagerstatus:
Slutsåld

I boken 16 rader inspirerade rapparen Petter tusentals unga till att börja läsa. Nu tar Petter sitt projekt till nästa nivå. I Remix har han bjudit in flera kända kreativa person att fritt tolka hans texter. Att göra en ”remix” som man säger i musikvärlden.

Varje medverkande har fått en egen låttext att reflektera kring och resultatet är en färgstark bok full av inspirerande texter och bilder. Boken får oss att våga närma oss skrivandet på samma orädda sätt som  Petter själv. En bok för alla som älskar litteratur och kanske drömmer om att börja skriva.

För sitt arbete med att få ungdomar att börja läsa belönades Petter med Begriplighetspriset 2014.


Recensioner

»I uppföljaren till den hyllade folkbildningsinsatsen 16 rader fortsätter Petter att med hiphopen som kofot baxa upp dörren till läslustens innersta rum. I förra vändan dekonstruerade han sina egna texter och visade vilka författare som hade inspirerat honom. Här låter han i stället 20 skribenter, journalister och konstnärer tolka några av hans mest kända låtar. Ett litterärt mixtape, om man så vill. Och precis som med en rykande färsk spellista stannar några spår kvar långt efter det att musiken tystnat.«

-Aftonbladet


Av samma författare

Brombergs Bokförlag Besöksadress Telefon    Order   Copyright 2011
Hantverkargatan 26 Hantverkargatan 26 T:08-562 620 80

T:08-657 95 00

All rights reserved
112 21 Stockholm  

 

Brombergs Bokförlag AB