Sankmark Foto:
  • Sankmark
Pressbild
Dela:

Sankmark


Originaltitel:
The Lowland
Bandtyp:
Inbunden
Antal sidor:
508
Illustrerad:
Nej
ISBN:
9789173375665
Utk.:
april 2014
Genre:
Skönlitteratur
Översättare:
Meta Ottosson
Lagerstatus:
Slutsåld

Pulitzerprisvinnaren och Man Booker Prize-nominerade Jhumpa Lahiri är tillbaka med en vacker, spännande och inträngande roman. Sankmark är en fängslande familjehistoria som spänner över generationer och geografiska platser.

Två bröder hopsvetsade av en tragedi. En kvinna förföljd av sitt förflutna. Ett land drabbat av revolution. En kärlek som varar även efter döden. En roman utöver det vanliga vars handling utspelas både i Indien och Amerika, skriven av en av vår tids mest lysande författare.

Bara femton månader skiljer i ålder mellan bröderna Subhash och Udayan. De är oskiljaktiga och förväxlas ofta med varandra i den förort till Calcutta där de växer upp. Men de är också varandras motsatser och deras framtid ser helt olika ut.

Det är 1960-tal. Udayan, som är karismatisk och impulsiv dras till Naxaliterörelsen, som slåss mot ojämlikheter och fattigdom. Han riskerar allt för det han tror på. Subhash, den plikttrogne, delar inte sin yngre brors politiska engagemang. Han lämnar hemmet för vetenskaplig forskning i en lugn kustort i Amerika. Men när Subhash får veta vad som hänt brodern återvänder han till Indien. Där hoppas han kunna samla ihop det som återstår av den splittrade familjen och att läka de sår Udayan har lämnat efter sig.


Recensioner


"Fulländad och gåtfull som själva livet."

Sankmark recenseras i SvD, 2014-05-05


"En ömsint roman."

Ingrid Bosseldal recenserar boken i Göteborgsposten, 2014-05-10

»Författaren fångar genialt de olika personernas liv och de går in och ut i varandras berättelser. Miljöskildringarna är som konstverk. Hon är en sann stilist där språket känns friskt och luftigt och som gör att romanen är lätt att ta till sig. Jag lyckönskar alla som ännu inte har läst boken. Rekommenderas varmt!«
-Corren


Av samma författare

Brombergs Bokförlag Besöksadress Telefon    Order   Copyright 2011
Hantverkargatan 26 Hantverkargatan 26 T:08-562 620 80

T:08-657 95 00

All rights reserved
112 21 Stockholm  

 

Brombergs Bokförlag AB