Siste mannen i tornet Foto:
  • Siste mannen i tornet
Pressbild
Dela:

Siste mannen i tornet


Originaltitel:
Last man in tower
Bandtyp:
Inbunden
Antal sidor:
463
Illustrerad:
Nej
ISBN:
9789173373555
Utk.:
augusti 2012
Genre:
Skönlitteratur
Översättare:
Eva Mazetti-Nissen
Lagerstatus:
Slutsåld

I femtio år har det höga huset stått pall för alla förändringar som Bombay genomgått. Nu har fastighetsmogulen Dharmen Shahen fått upp ögonen för marken som huset står på, här ska rivas och byggas nytt.

Han erbjuder en stor summa pengar till alla boende i de kooperativt ägda bostadsrätterna. Men för att försäljningen ska gå igenom måste samtliga säga ja. En efter en låter de sig övertalas. Till slut finns det bara en man som envist vägrar ge med sig, den pensionerade läraren Masterji som nyligen blivit änkling. Han har varit en respekterad man i huset men nu ser hans grannar inte med blida ögon på honom. Han står ju i vägen för deras rikedom och lycka.

Siste mannen i tornet är Aravind Adigas tredje roman. För sin debutroman Den vita tigern blev han belönad med Bookerpriset 2008.


Recensioner

"Tala om myller"
Recension, Enligt O 2013-01-18

»Romanens anslag är vittomspännande och mänskligt på ett sätt som är ovanligt i nutida brittisk och amerikansk prosa: ännu ett bevis på att arvtagarna till 1800-talets stora europeiska romanförfattare finns på den indiska subkontinenten och i arabvärlden.»
-The Scotsman

»Adigas roman är både engagerande ochdjupt oroande ... Dag för dag vecklar historien ut sig, på ett språk som är rent, roligt och beroendeframkallande.»
- The Herald

»If you loved the movie Slumdog Millionaire, you will inhale the novel Last Man in Tower.«
-US Today


Av samma författare

Brombergs Bokförlag Besöksadress Telefon    Order   Copyright 2011
Hantverkargatan 26 Hantverkargatan 26 T:08-562 620 80

T:08-657 95 00

All rights reserved
112 21 Stockholm  

 

Brombergs Bokförlag AB