Skuggor över Hudsonfloden Foto:
  • Skuggor över Hudsonfloden
Pressbild
Dela:

Skuggor över Hudsonfloden


Originaltitel:
Shadows on the Hudson
Bandtyp:
Pocket
Antal sidor:
544
Illustrerad:
Nej
ISBN:
9789176088746
Utk.:
november 2001
Genre:
Skönlitteratur
Översättare:
Birgit Edlund
Lagerstatus:
Slutsåld

Det är 1940-talets slut och vi får följa några judiska flyktingars liv i New York. De fattar impulsiva beslut och passionen ställer till det för dem, älskande par bildas och splittras, det grälas och diskuteras ständigt.

... Boris var genial när det gällde att skaffa krediter, köpa hus för nästan ingenting, få fullständigt värdelösa företag att blomstra, men han var helt oförmögen att se vad som pågick framför näsan på honom, i hans eget hem.

... Anna, hans enda barn för vars skull han kunde ha offrat sitt liv, nöjde sig inte med att ha begått två misstag. Hon var nu i färd med att begå ett tredje, och det skulle bli det allvarligaste av dem alla.

Det är 1940-talets slut och vi får följa några judiska flyktingars liv i New York. De fattar impulsiva beslut och passionen ställer till det för dem, älskande par bildas och splittras, det grälas och diskuteras ständigt. Vissa gifter sig av kärlek och vissa av konvenans. Och ibland händer det att äkta makar dör men återvänder från de döda.

Skuggor över Hudsonfloden är ännu en stor tragikomisk roman av mästaren, nobelpristagaren Isaac Bashevis Singer.


Recensioner

"Det är skuldkänslor och förskjutning och återförening i en virvlande blandning. Folk blir kära, passionen flödar, de skiljs åt, de träffas igen."
Ur Recension på bloggen Nobelprisprojektet 2011-09-20


Brombergs Bokförlag Besöksadress Telefon    Order   Copyright 2011
Hantverkargatan 26 Hantverkargatan 26 T:08-562 620 80

T:08-657 95 00

All rights reserved
112 21 Stockholm  

 

Brombergs Bokförlag AB