Tio rivjärn Foto:
  • Tio rivjärn
Pressbild
Dela:

Tio rivjärn


Originaltitel:
Kymmenen riivinrauta
Bandtyp:
Pocket
Antal sidor:
216
Illustrerad:
Nej
ISBN:
9789176089545
Utk.:
oktober 2003
Genre:
Skönlitteratur
Översättare:
Camilla Frostell
Lagerstatus:
Slutsåld

Rauno Rämekorpi har nått de sextio. Det blir en stor uppvaktning, blommor i överdåd och en massa presenter. Dessvärre är hans hustru allergisk och blommorna måste bort illa kvickt. Men att helt sonika slänga bort dem verkar ju onödigt slösaktigt.

Med den påhittige taxiföraren Seppo Sorjonen bakom ratten vidtar en eskapadrik resa genom det helsingforska samhällets alla sociala skikt. I en taxi fullastad med blommor bär det nämligen av på en besöksrunda till tio damer i åldrarna 30-70+ som Rauno Rämekorpi på endera sättet är bekant med. Flera av dem bjuder på överraskningar han inte kunnat drömma om.

Rauno Rämekorpi började spinna vidare på chaufförens tanke. Visst, han kände ju inte så få kvinnor. /.../ Kvinnorna hade sina goda sidor, det fick man lov att medge ...och naturligtvis var det just kvinnorna som skulle ha hans blommor. Tänk att han inte kommit på den lösningen själv. Det var helt enkelt en lysande idé! Industrirådet målade upp hisnande bilder av de enorma möjligheter blomsteruppvaktningen skulle kunna öppna för honom utan några krångliga förberedelser. Det började vattnas i munnen på honom och samtidigt kände han sig ganska så snäll och hygglig. Fast för den delen som ett riktigt svin också, en galt av värsta sorten.«
- Ur boken


Recensioner

»... en toklustig och drastisk historia.«
- ICA-kuriren

»... garanterat roligt.«
- Damernas värld

»Paasilinnas trogna har ännu en högtidsstund att se fram emot.«
- Länstidningen Östersund


Av samma författare

Brombergs Bokförlag Besöksadress Telefon    Order   Copyright 2011
Hantverkargatan 26 Hantverkargatan 26 T:08-562 620 80

T:08-657 95 00

All rights reserved
112 21 Stockholm  

 

Brombergs Bokförlag AB