Ungdomsår Foto:
  • Ungdomsår
Pressbild
Dela:

Ungdomsår

- Scener ur ett liv i Provinsen: 2


Originaltitel:
Youth
Bandtyp:
Inbunden
Antal sidor:
200
Illustrerad:
Nej
ISBN:
9789176088999
Utk.:
augusti 2002
Genre:
Skönlitteratur
Översättare:
Thomas Preis
Lagerstatus:
Slutsåld

Den unge studenten i 1950-talets Sydafrika har sedan länge planerat och drömt om att lämna sitt hemland. Han måste fly bort från den kvävande familjen och från ett land som han tror befinner sig på gränsen till en revolution.

Studierna finansierar han med olika småjobb. Alla pengar som blir över lägger han undan till den biljett som ska föra honom ut i världen.

Han väntar otåligt på att hans liv ska ta fart. Att kärleken ska komma och förändra honom. Men det första försöket att bo ihop med en kvinna blir ett misslyckande. Hon inkräktar på hans tid, saknar förståelse för att en blivande konstnär behöver lugn och ro. Samtidigt förstår han att kvinnor hör konstnärslivet till. Utan dem tycks man inte kunna skapa något stort.

London blir den plats där allt ska hända. Där ska han finna den stora kärleken, leva fullt ut och inleda sin författarbana. Men London är stort och det är svårt att finna sig till rätta. För att försörja sig tar han anställning som dataprogrammerare. Den nya tillvaron blir långt ifrån vad han tänkt sig.

Ungdomsår är en fascinerande fortsättning på J.M. Coetzees självbiografiska »romanserie« som inleddes med Pojkår. Den motstridighet och vilsenhet som fanns i pojken lever kvar i den unge mannen, om än i en annan form.


Brombergs Bokförlag Besöksadress Telefon    Order   Copyright 2011
Hantverkargatan 26 Hantverkargatan 26 T:08-562 620 80

T:08-657 95 00

All rights reserved
112 21 Stockholm  

 

Brombergs Bokförlag AB