Uppvaktningen Foto:
  • Uppvaktningen
Dela:

Uppvaktningen


Originaltitel:
Never change
Bandtyp:
Inbunden
Antal sidor:
264
Illustrerad:
Nej
ISBN:
9789176088623
Utk.:
oktober 2001
Genre:
Skönlitteratur
Översättare:
Gull Brunius
Lagerstatus:
Slutsåld

Myra Lipinsky lever ett lugnt och tillbakadraget liv som distriktsköterska. Hon är 51 år gammal och har för länge sedan gett upp tanken på att bilda familj. Men Myras liv förändras helt när hon en dag får en ny patient.

Du känner sådana som jag. Jag är den som sitter på en klappstol i entréhallen med en cigarrlåda i knät och säljer biljetter till avslutningsbalen men aldrig själv går dit. Jag är den som alla gillade, den som alla tyckte om men ingen ville vara tillsammans med.

Myra har sin hund och sina patienter: Rose Banowitz som bor i ett sjaskigt område och alltid sjunger för henne med gäll och darrande stämma. Fitz Walters som går på stripteaseklubb varenda kväll fast han är blind. Och så den burduse men kärleksfulle knarklangaren DeWitt.

Men Myras liv förändras helt när hon en dag får en ny patient. Hennes skolkamrat som hon var hemligt förälskad i under skolåren, Chip Reardon, är obotligt sjuk och har nu återvänt till sin hemstad för att där tillbringa den tid han har kvar att leva.

Mötet mellan Myra och Chip växer snart till en vänskap som i sin tur förvandlas till kärlek. De upptäcker känslor hos sig själva som de aldrig vågat visa för andra.

Uppvaktningen är en gripande och rak berättelse där en skarp iakttagelseförmåga förenas med en stor känslighet och en befriande humor.


Nya böcker

Sovande jättar

Sovande jättar

Pocket
60 Kr
Antal
Hängiven

Hängiven

Pocket
60 Kr
Antal
Brombergs Bokförlag Besöksadress Telefon    Order   Copyright 2011
Hantverkargatan 26 Hantverkargatan 26 T:08-562 620 80

T:08-657 95 00

All rights reserved
112 21 Stockholm  

 

Brombergs Bokförlag AB