Utsuddade spår Foto:
  • Utsuddade spår
Pressbild
Dela:

Utsuddade spår


Originaltitel:
The Missing File
Bandtyp:
Pocket
Antal sidor:
319
Illustrerad:
Nej
ISBN:
9789173375733
Utk.:
mars 2014
Genre:
Skönlitteratur
Översättare:
Nils Larsson
Lagerstatus:
Slutsåld

Utsuddade spår utsågs av Svenska Deckarakademin till 2013 års bästa översatta kriminalroman. Det är den första delen om kommissarie Avraham.

Tonårspojken Ofer försvinner spårlöst från ett lugnt förortsområde utanför Tel Aviv. Det finns ingen synbar förklaring till hans försvinnande och inga som helst spår. Kommissarie Avi Avraham får fallet på sitt bord.

Ju mer Avraham får reda på om pojken, desto mer förvirrad blir han. Hans främsta ledtråd är Ofers granne och privatlärare Ze’ev Avni. Men kommer grannens underliga berättelse att hjälpa utredningen framåt? Eller är han själv inblandad på något sätt?

Dror Mishani (1975) från Israel debuterar med den första delen i en serie om kommissarien Avraham. I hemlandet blev den en enorm publik- och kritikersuccé och den har redan översatts till tio språk.


Recensioner

»Utsuddade spår är en enastående krimroman, med betoning på begreppets båda led. Härligt uppfriskande och en oväntad gåva, särskilt för alla som förläst sig på svensk och anglosaxisk krim.»
- Corren

»Dror Mishani är en helt ny bekantskap för mig, men det är en bekantskap jag mycket gärna fördjupar i framtida romaner. Brombergs förlag har gjort ett mycket bra val som har sett till att han kommer ut på svenska. «
Gefle Dagblad

»Imponerande! Dror Mishanis text är lika originell som hans huvudperson Avi Avraham /.../ En intressant, mycket välskriven berättelse.«
- Henning Mankell

»Om jag ska jämföra med andra kriminalförfattare jag känner till, får jag norskan Karin Fossum i tankarna, kanske också den isländske Arnaldur Indridasson.»
-Norran

»...roman med verkligt stora och unika kvaliteter. Den kryper in under skinnet och blir där länge.»
- Dast Magazine

»En spännande och gripande bladvändare som jag slukade på två dagar.«
- New York Times


Av samma författare

Brombergs Bokförlag Besöksadress Telefon    Order   Copyright 2011
Hantverkargatan 26 Hantverkargatan 26 T:08-562 620 80

T:08-657 95 00

All rights reserved
112 21 Stockholm  

 

Brombergs Bokförlag AB