Varför mår vi så dåligt när vi har det så bra? Foto:
  • Varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?
Pressbild
Dela:

Varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?


Bandtyp:
Pocket
Antal sidor:
140
Illustrerad:
Nej
ISBN:
9789173372275
Utk.:
september 2009
Genre:
Facklitteratur
Lagerstatus:
Finns i lager
50 Kr
Antal

Det går att tänka sig lycklig genom att låta bli att tänka sig olycklig. Låter det lite väl enkelt? Det visar sig nämligen att tankens kraft är större än vi tror. Det är vetenskapligt bevisat att optimisten i genomsnitt lever hela sju och ett halvt år längre än pessimisten.

Vår förmåga att känna glädje och tillförsikt beror i slutändan på hur vi tänker om våra liv. Både när lyckan ler och solen går i moln.

Våra negativa tankar om oss själv är ofta orsaken till våra depressioner. Detta är den bärande tanken inom den så kallade positiva psykologin som på senare år fått allt större genomslag.

Eftersom vår hjärna är plastisk, det vill säga förändringsbenägen ner till minsta hjärncell, påverkas den rent fysiskt av om vi tänker i dur eller moll. Lyckas vi bryta gamla invanda negativa tankebanor kommer hjärnan sedan vilja välja det positiva tankespåret.

Man kan faktiskt välja att vara lycklig. Utifrån ett vardagsperspektiv resonerar författaren här kring hur vi själva kan påverka våra liv för att uppleva största möjliga lycka och välbefinnande.


Brombergs Bokförlag Besöksadress Telefon    Order   Copyright 2011
Hantverkargatan 26 Hantverkargatan 26 T:08-562 620 80

T:08-657 95 00

All rights reserved
112 21 Stockholm  

 

Brombergs Bokförlag AB