Book CoverBook CoverBook CoverBook Cover

Begravningsplatsen i Prag

Simone Simonini lever ett dubbelliv. Till det yttre är han antikhandlare i Paris men bakom den beskedliga fasaden gömmer sig en spion och förfalskare. Genom att åta sig tvivelaktiga uppdrag bidrar han till tillkomsten av dokument som påverkar historiens gång och människors öde.

Begravningsplatsen i Prag utspelar sig mot en bakgrund av faktiska händelser i artonhundratalets Europa. Här driver författaren friskt med rasistiska stereotyper och demonterar den tidens antisemitiska klichéer. Med skoningslös tydlighet visar han hur lögner kan planteras, vilseleda och leva vidare. Inte bara för en kort tid, utan i generationer.

Begravningsplasten i Prag har av många kritiker hyllats som en av Umberto Ecos bästa romaner, helt i paritet med världssuccén Rosens namn.

För köp av våra böcker hänvisar vi till
Bokus eller Adlibris
samt till övriga återförsäljare av böcker

Andra böcker av

Drottning Loanas mystiska eld

av Umberto Eco 2004
Sextioårige antikvariathandlaren Giambattista Bodoni vaknar upp i en sjukhussäng efter ett slaganfall. Han har inga kroppsliga skador, men större delen av hans minne är borta. Det enda han kommer ihåg är sådant han läst, av det han upplevt i sitt liv minns han ingenting. Han kommer ihåg boktitlar, citat och innehåll ur böcker, men han känner inte igen sin egen fru. Han börjar ett stort och mödosamt arbete för att återskapa sitt liv och få reda på vem han är. Hans fru berättar för honom om familjen och vännerna och han går långa promenader för att observera, lära och få nya intryck.

Baudolino

av Umberto Eco 2014
Konstantinopel står i lågor. Året är 1204 och det fjärde korståget har intagit staden där pilgrimer nu plundrar, mördar och bränner ner. I det kaos som råder har den historieskrivaren Niketas tagit sin tillflykt till en av stadens kyrkor. Han är nära att mista livet då en okänd man i sista stund kommer till hans undsättning. Räddarens namn är Baudolino och under deras flykt ut ur Konstantinopel berättar han historien om sitt liv i hopp om att Niketas en gång ska nedteckna den.