Book CoverBook CoverBook CoverBook Cover

Ladda ner presskit: Aleksa Lundberg

Bögtjejen

När Aleksa är fyra år gammal blir hon av en brysk hand hänvisad till gruppen med killar på förskolan. Aleksa, som då betraktas som pojke, vill helst vara med tjejerna. Hemma finns en omtänksam mamma som försöker förstå varför Aleksa vill klä sig i prinsessklänning, och en tungsint pappa som oroar sig för att sonen är bög. Men där finns också farmor som ger Aleksa en videokassett med drag-artisten Christer Lindarw på. En kassett som Aleksa kommer att titta på om och om igen.

Bögtjejen är en berättelse om hur det känns när ens utseende inte stämmer överens med hur det känns inuti, om ett sökande i ett samhälle fullt av fördomar kring vad det innebär att vara kvinna, man, bög, fjolla eller trans.

  • ISBN 9789173379793
  • Formgivare
  • Genre
  • Releasedatum 2018-08-08
  • Recensionsdagar 2018-09-12
  • Omfång 250 Sidor

Inget pris kr Inkl. moms och frakt

Inget pris kr Inkl. moms och frakt

Brombergs förlag säljer inte digitala format.
Sök Nextory, Bokus, Adlibris eller Storytel

Brombergs förlag säljer inte digitala format.
Sök Nextory, Bokus, Adlibris eller Storytel

Sagt om Bögtjejen

Aleksa Lundbergs biografi är ett befriande exempel på att den som orkar definiera sig själv också bortanför institutioner och lagstiftning lyser av egen kraft och är kanske mer fri än någonsin.
Anna-Maria Sörberg, Sydsvenskan
En bok som kan komma att betyda för unga transpersoner i dag vad "En komikers uppväxt" betydde för unga homosexuella på 1990-talet.
Ida Therén, Svenska Dagbladet