Book CoverBook CoverBook Cover

Den gröna vägen

Rosaleen Madigan meddelar sina fyra vuxna barn att detta blir den sista julen i huset, sedan ska deras barndomshem säljas. Alla bestämmer sig för att komma hem. Den stundande förändringen gör att det känns som om deras historia håller på att raderas ut och familjen Madigan hamnar i ett vägskäl som består av att komma varandra närmare eller fortsätta vara som främlingar för varandra.

Den gröna vägen är ett uppskakande och samtidigt underhållande familjedrama från en liten stad vid den irländska atlantkusten. Den mörka och skimrande berättelsen spänner över trettio år och är en historia om uppbrott, egoism, medkänsla och starka men inte helt enkla familjeband.

Det är en välskriven, intelligent roman om sorg och kärlek från Irlands största författare.

  • Originaltitel The Green Road
  • ISBN 9789173377447
  • Översättare
  • Genre
  • Releasedatum 2016-08-10
  • Recensionsdagar 2016-08-31
  • Omfång 310 Sidor

Slutsåld.

Inget pris kr Inkl. moms

Sök Bokbörsen eller Adlibris

Brombergs förlag säljer inte digitala format.
Sök Nextory, Bokus eller Adlibris

Sagt om Den gröna vägen

De minutiösa beskrivningarna bär upp en enastående porträttkonst. Vi får till slut en sammansatt bild av den hemsökta familjen Madigan. Kanske slutar detta mästerverk i en sorts försoning, i alla fall verkar författaren ha försonat sig med sina figurer, en sorts taggighet är bestämt på väg att försvinna.
Något annat, ljusare skymtar.
VLT
Några sällsynta gånger händer det att man får en sådan där roman i sin hand, en som när man läst ut den bara lämnar en känsla kvar: ”Det här är för bra, det finns inget jag kan skriva om den!” En välsignelse för läsaren, knepigare för kritikern. Så, låt oss få det ur vägen: jag älskar ”Den gröna vägen” och jag önskar att jag inte hade läst den – än. Men man vet aldrig i förväg vilka karameller man ska spara på.
Therese Eriksson, Svenska Dagbladet