Book Cover

Den långa, långa resan

Att stå på fast mark igen och veta att man är i ett land där det inte är krig – det är också lyckan. Aldrig någonsin hade hon trott det, men nu visste hon.

Så är det. Och att få en kopp varm choklad och en smörgås med korv på…

En av våra mest älskade tecknare kom ensam som flyktingbarn till Sverige. Det här är hennes berättelse om en lycklig barndom i Estland, ett hänsynslöst krig och lyckan över att komma till ett land där det är fred.

Det var en gång en flicka som hade en hund, en vallhund, en sådan som vaktar renar och sover i snön, men nu vaktade den henne. När det en dag blev krig skickades hon till sin farmor som bodde på landet, men när hon kom fram var det ingen som stod på stationen för att möta henne. Tur att det var hon och ingen rädd liten stackare, för rädd var hon i alla fall inte. Hon hade ju hunden!

Den lilla flickan ger sig ut på den långa, långa resan bort från allt hon känner till och kommer som flykting till Sverige alldeles, alldeles ensam. Det hände för länge sedan, det händer idag, och det händer på nytt i morgon.

Den långa, långa resan är en lika sorglig som hoppfull bilderbok som passar barn i åldern 6-9 år. En högaktuell berättelse om flykt illustrerad med Ilon Wiklands klassiska teckningar.

För köp av våra böcker hänvisar vi till
Bokus eller Adlibris
samt till övriga återförsäljare av böcker